son dönemde okuduğum en çarpıcı romandı diyebilirim...okurken 'yok artık bu kadar da olmaz !' dedirten hayat tarzları var ve bunların gerçek olma ihtimalleri gayet yüksek biraz düşününce...
farklı tat arayanlara şiddetle tavsiye derim...
hakan günday'ı keşfetmek için çok iyi bir başlangıç...
Anlatılan öykü çok iyi olsa da sonunu yazamayıp uydurmuş gibi bitiyor. Öyle bitmemeliydi..
Hakan Günday'ın geniş zaman kipinde kullandığı Planet Earth'vari anlatımlarını Bernhard, Anti-Ayhan Sicimoğlu, Post-Punk Alaturka harmanı karakterleriyle buluşturduğu romanı, bol diyalog kullanımından dolayı tiyatro oyununa daha çok yakışmakta. Sırf bir zamanlar sevdiğim kızın sevdiği yazar olmasından dolayı 4 yıldız fazla verdim.
okunası, yavan hayatlar allen ginsberg 'gördüm çağımın en iyi beyinlerinin çılgınlıkla...-dizesi üzerine kurulu olabilecek gibi ama tam olarak öyle değil..
Bu adam çok iyi yazıyor! PİÇ mutlaka sinemaya uyarlanmalı diye düşünüyordum, meğer bu yıl içinde çekiliyormuş. Tavsiye ederim.
Okumazsanız birşey kaybetmezsiniz.Kitap isminin hakkını veriyor sadece.Akıcı, komik yer yer sövdüren...
Benzetmelerini ve yazarın kelimelerle olan oyununu beğeniyorum. konuları hiç bence. zaman zaman zekice laf cambazlıkları beni hem eğlendiriyor hem güldürüyor. okunması için yeterli sebepler.
Bir yanda en güzel kıyafetlerini giymiş, bayramın verdiği sevinç ve telaşı yaşayanlar ama diğer yanda heyecanla yolunu gözledikleri ve diğer insanlar gibi mutlu bir bayram sabahına hazırlık yapmayı umud eden, bir parçalarını kaybetmenin şokunu, hüzün ve gözyaşlarıyla yaşayan bir aile nin hikayesini bekliyorsanız bu o kitap değil ince ve sık örgülü kan revan romanı Hakan Günday kalibresinde
Aforizmalara boğulmuşta olsa çok güzel anlatılmış bir eser.Yakında filmi çıkacağı yönünde ki haberler doğrulandı.
"Medeniyet duvarla başlar. duvar örmek çeşitli amaçlar taşır. bu amaçların ilki ayırmaktır: insanları, hayvanları, bitkileri ve şeyleri. daha sonraki amaçlar içeride ya da dışarıda bırakmaktır: insanları, hayvanları, bitkileri ve şeyleri. duvarlar örülür ve iki cephelerinde hayatlar gelişir. duvarsız bir dünya günümüz insanı için cehennemdir. medeni insanın ruhsal dengesi sonsuza dek kaybetmesine elektirik, kanalizasyon ya da iletişim sistemlerinin çökmesi değil, duvarların yıkılması neden olacaktır. bu yüzden duvar ustalığı kapitalist anlamda ilk gerçek meslektir. "
Hakan Günday'ın okuduğum her kitabının muhteşem olduğunu söylemem ama her kitabında muhteşem olan parçalar var . Bence Piç'te bu durumdan bolca var . Gerçekçi ve rahatsız edici sindirilmesi zor durumlar var . Bukowski gibi . Kesinlikle bu adamın da eh idare eden diyeni yok . Sevenler kesinlikle okumalı .
Kendimi beyaz kadranlı romen rakamlı bir duvar saatindeki saniye çubuğu gibi hissediyorum. Zamanın kendisiyim. Geçiyorum.
Anlıyorum kitabın adı PİÇ. Ama sırf böyle diye her cümle de aynı kelimeyi - PİÇ - kullanmak ne kadar akıcılık katıyor ki?
Piçler öyledir, Piçler böyledir, Piçler şöyledir.
PİÇ - PİÇ - PİÇ...
Yanlış anlamayın kelimenin anlamına takılmadım, bu kadar tekrarı saçma, gereksiz ve itici buldum.
En sevdiğim kitaplardan biri diyebilirim. Hikaye başlarda güzeldi ama sonlara doğru pek hoşuma gitmedi. Hoşuma gitmedi dediysem yazar kötü yazdığından değil, karakterlerin yaşadıklarından dolayı üzüldüm :)
Kendini Piçlerle özdeşleştirdiğini hissettiğiniz bir adam hayatınıza girip çıkınca, ister istemez kitabı merak ediyor insan.. Hakan Günday gerçekten derin, karanlık ve çok başarılı bir yazarmış.. Öyle anlar geldi ki, acaba bu adam kendisi de mi Piç dedim? Zira insan, kendi dışında kimseyi bu kadar iyi tanıyamaz, anlatamaz, içine giremez gibi.. Altını çizdiğim cümleler, paragraflar geri dönüp okuyunca, bir de böylelerinin varlığını bilince gerçekten etkiliyor insanı. Diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.. :)
"Tanıdıkları insanlara yeterince borçları vardı. Bir de hayata borçlanmak istemediler. O yüzden aldıkları her nefesi geri verdiler. "
" Hayat seni oyle bir noktaya getirir ki kendini sevdiklerinle savasirken ve nefret ettiklerinle sevisirken bulursun. Uzulursun. Pisman olursun. Sonra biraz zaman gecer ve tersinin bu dunyada islemedigini anlarsin... "
demiş, ben ne desem AZ
Var olmayan bir ülkenin var olmayan asilleri gibi yaşayarak bir kez kullandıklarını bir daha kullanmazlar, çünkü kaybederler.
Hakan Günday karakter yaratma konusunda çok kıt. Romanlarındaki karakterlerin hepsi birbirinin aynı. Hepsi alkolik, sıgara bağımlısı, seks düşkünü, hayattan bıkmış, işe yaramaz adamlar. Dolayısıyla adı Kinyas olmuş, Hakan olmuş, Afgan olmuş fark etmiyor. Hepsi tek bir vücutmuş gibi okunuyor.
Ayrıca bütün kitaplarında kasvetli bir hava var. Sürükleyicilik yok. Başta dikkat çeken konu, okuyucuya merak uyandıracak bir şey vermeyince sıkmaya başlıyor.
Kitabı okuduktan sonra ilk defa bir markaya karşı hayranlık duydum.Sonra o markada çalışmaya başladım.Bana neden biz dediklerinde ise;Hakan Günday'ın Piç kitabını okudum,içeriğini anlattım ve siznle çalışma istiyorum demiştim:)
Bazı yerlerinde sıkılmadım diyen yalan söyler. Ortalar ve ondan sonrasından bahsediyorum elbette. İnişli çıkışlı bir kitap, okumaktan vazgeçemediğiniz kısımlar da oluyor, "bitse de gitsek," dediğiniz kısımlar da. Kesinlikle zaman kaybı değil ama Hakan Günday'ın daha iyi olabileceğini de biliyoruz elbette diğer kitaplarından. Biraz zorlama, biraz güzel.
İçine gömülerek okumasanız da , kütüphanenizde yer almalı ve kendinizi yalnız hissettiğiniz anlarda işte bu , bu yüzden böyle , bu yüzden yalnızım , buyum ben diyeceğiniz bir kitap.
"Her şey dahil, ve herkes dahi! Artık böyle. Kimse aptal değil. Ve herkes toptan. Dünya artık bir tatil köyü. Hayatın yeni kuralı bu. Herkes her şeyi biliyor. Sadece ben bilmiyorum çünkü ben her şeyden hariç ve herkesten aptalım."
-Herkesin sürekli bu kitaptan bahsetmesinin ve yavaş yavaş sıradanlaşmaya başlamasının aksine kitabı herkesin okuyabileceği ama çoğu insanın üzerinde düşünmeyeceği varsayımı bana kitabın daha da ilgi çekici görünmesini sağladı.
Aslında kitaba hiç bir yargıyla başlamadım diyebilirim iyi ya da kötü hiç bir beklentim yoktu çünkü bazı kitaplardan hikaye beklemek anlamsızdır. Ama Hakan Günday kitabın sonunda bence bütün okuyucunun istediğini verdi, tam anlamıyla bir son yazdı, açıkçası okurken kitabın sonlanarak biteceğini düşünmediğimden kitap beklediğimden daha şaşırtıcı bitti benim için.
Kinyas ve Kayra'da olduğu gibi; herkes aynı bataktayken, kimileri devam eder, kimileri ters yöne doğru gider.