Yeryüzündeki çölleri süsleyen devasa kalıntıların çoğu ilerleme tuzaklarının heykelleridir. Onlar kendi başarılarının kurbanı olmuş uygarlıkların mezar taşlarıdır. Bir zamanlar güçlü, karmaşık ve gösterişli olan bu toplumların yazgısı bizim için ders alınır niteliktedir. Onların kalıntıları ilerlemenin izini gösteren batıklardır. Daha modern bir benzerlik kurmak gerekirse, kara kutularında neyin ters gittiğini bulabileceğimiz yere çakılmış uçaklardır. Bu kitapta, geçmişteki hataları tekrarlamanın önüne geçebileceğimiz umuduyla bu kutulardan bazılarını (Sümerler, Mayalar, Mezopotamya, Roma İmparatorluğu, Mısır, Çin) açıp, uçakların uçuş planlarını, mürettebat seçimlerini ve tasarımlarını gözden geçirmek istiyorum. Şüphesiz bizim uygarlığımızın özellikleri geçmişteki uygarlıklardan farklıdır. Ancak bu farklılık bizim sandığımız kadar büyük değildir. Bir kere, geçmişte ya da günümüzde yaşaması fark etmez, bütün uygarlıklar dinamiktir. En yavaş hareket edenler bile uzun vadede ilerleme kaydetmiştir. Her uygarlığın durumu birbirinden farklı olsa da, modeller endişe ve cesaret verici biçimde benzerlik taşımaktadır. Hatalarımızın tahmin edilebilir oluşu bizi alarma geçirmeli, ancak bugün neyle karşı karşıya olduğumuzu anlamak için bu hataları kullanabilme şansımız bize cesaret vermelidir.Sahip olduğumuz en büyük avantaj şudur: Geçmiş toplumlara dair bildiklerimiz sayesinde o toplumların kaderinden kaçabiliriz. Onların nasıl ve niçin yanlışlar yaptıklarını biliyoruz. Homo Sapiens kendini, ne olduğunu biliyor: bir Buz Çağı avcısı, zekâ yönünden evriminin yarısını tamamlamıştı, zekiydi ama akılcı davranması beklenemezdi. Şu anda işleyen sistem bir intihar makinesidir. Eğer elimizde imkân varken bir takım önlemler almazsak, durum daha da kötüleştiğinde elimizden hiçbir şey gelmeyecek. Kaderimiz avuçlarımızın içinde. Bu yeni yüzyıl, geçmişteki tüm karanlık çağları dahi geride bırakacak bir kaos ve yıkım çağına dönüşmeden çok ileri gidemeyecek. Zenginlik kaostan korunmak için bir kalkan sunamaz ve giyotine sokulmuş her mağrur yüzün iş bittikten sonraki şaşkınlığı su götürmez bir gerçektir.Geleceği kurtarmak için bugün son şansımızdır.
Yeryüzündeki çölleri süsleyen devasa kalıntıların çoğu ilerleme tuzaklarının heykelleridir. Onlar kendi başarılarının kurbanı olmuş uygarlıkların mezar taşlarıdır. Bir zamanlar güçlü, karmaşık ve gösterişli olan bu toplumların yazgısı bizim için ders... tümünü göster
Yayınlandığı ilk bölümden itibaren televizyon izleyicilerinin gözdesi olan Spartaküs çizgi romanda. SPARTAKÜS – ARENANIN İLAHLARI adlı çizgi roman NTV Yayınları'ndan çıktı. Spartaküs – Kan ve Kum adlı ilk sezonun ardından altı bölüm olarak çekilen Spartaküs – Arenanın İlahları yine CNBC-e'de yayınlanıyor, aynı adlı çizgi romanı ise diziyle eşzamanlı olarak raflardaki yerini alıyor.Hikâye okurları Spartaküs ve öncesine götürüyor.
Yayınlandığı ilk bölümden itibaren televizyon izleyicilerinin gözdesi olan Spartaküs çizgi romanda. SPARTAKÜS – ARENANIN İLAHLARI adlı çizgi roman NTV Yayınları'ndan çıktı. Spartaküs – Kan ve Kum adlı ilk sezonun ardından altı bölüm olarak çekil... tümünü göster
Fırat Budacı'nın ''Kendimi Durduracak Değilim (İki)'' adlı kitabı okurla buluşuyor. Budacı'nın Uykusuz'daki aynı isimli köşesindeki yazılarının toplandığı kitabın kapak çizimi ise Cihan Kılıç'a ait.
İşte böyle sevgili oğlum; evlatlar büyüdükçe babalar kof çıkmaya başlar. kabul ediyorum, beş yaş gerçek babayı görmek için biraz erken oldu. Üstelik konu sadece İngilizce de değil. İngilizce sadece bir başlangıç. On beş on altı yaşlarında olaylara ne kadar düz yaklaştığımı, yirmili yaşlarında kötü mizahın kalesi olduğumu, otuzlu yaşlarında bir dediğimi bir daha dediğimi, aynı aynıyı defalarca anlattığımı, anlatırken etrafta benden başka gülen olmadığını göreceksin.
Ölümümden sonraysa elinde kalan sadece 'Babam çok iyi adamdı' olacak. Şaşırma. Bunlara şimdiden hazırlıklı ol. Senden istediğim, İngilizce bilmediğimi öğrendiğinde, ilk parçası yıkılan baba mitosunun olmadığını baştan kabullenmendir. Mektubumun sonlarına yaklaşırken, hayat Türkçe olduğunda bütün ukalalığımla her zaman yanında olacağımı söylemekten başka bir şey gelmiyor elimden. Zira seninle paylaşabilleceğim çok az İngilizcem kaldı. 'Çiftlikte beş inek var', 'Ağaçtaki üç maymuna bak!', 'Şimdi de bu üç maymunu boya!' gibi İngilizce cümleler benim son çırpınışlarım. İngilicen ilerleyip hayvanlar alemi karıştığında, ben artık yanında olmayacağım. Sen alemlerde İngilizcenle ilerlerken, ben herşeyi bilen ama İngilizce bilmeyen tüm babalar gibi kenardan gururlanacağım.
(Arka Kapak)
Fırat Budacı'nın ''Kendimi Durduracak Değilim (İki)'' adlı kitabı okurla buluşuyor. Budacı'nın Uykusuz'daki aynı isimli köşesindeki yazılarının toplandığı kitabın kapak çizimi ise Cihan Kılıç'a ait.
İşte böy... tümünü göster
2014'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?
2014'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?
Bir GoT ve Lotr fanı. Fantastik sever, klasik ve türk edebiyatı okuru. Filmsiz, dizisiz, oyunsuz yapamaz. Sinemadan vazgeçemez, kitapsız olamaz. Arada blog yazar.
Bir GoT ve Lotr fanı. Fantastik sever, klasik ve türk edebiyatı okuru. Filmsiz, dizisiz, oyunsuz yapamaz. Sinemadan vazgeçemez, kitapsız olamaz. Arada blog yazar.
sophie neveu şu anda kitap okumuyor.