yazar düzenlemeleri
yün kafa, 12 adet değişiklik yapmış.  (1/3)
« geri  
yün kafa, Öğretmen başlıklı kitabın karakter bilgilerini düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster

11 yıl, 10 ay
yün kafa, Nasılsın başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Oluş Bir anlam gelse, Ne varsa alsa, Gitse. Bir anlam gelse, Ne varsa verse, Kalsa. Kalsa.

"Nasılsın", Özdemir Asaf'ın beşinci şiir kitabıdır. İlk kez 1970 yılında, şairin kendi kurduğu Yuvarlak Masa Yayınlarında büyük bir özenle basılmıştır.
11 yıl, 10 ay
yün kafa, Nasılsın başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Oluş Bir anlam gelse, Ne varsa alsa, Gitse. Bir anlam gelse, Ne varsa verse, Kalsa.

"Nasılsın",
Kalsa.

Nasılsın,
Özdemir Asaf'ın beşinci şiir kitabıdır. İlk kez 1970 yılında, şairin kendi kurduğu Yuvarlak Masa Yayınlarında büyük bir özenle basılmıştır.
11 yıl, 10 ay
yün kafa, Yalnız Adamın Hayalleri başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Karlı bir kış günüydü. Yağan kardan üşümüş küçük kırlangıç, yalnız yaşayan bir adamın evinin penceresinin dışına gelip gagasıyla camı tıklatmış, adeta adamın onun içeri girmesine müsade etmesini istemiş. Yalnız adam bu isteği görmüş, "olmaz alamam, git başımdan" der gibi kuşu kovalamış, sonra da kendi kendine söylenmiş; "Hıh, camı tıklatmakla kendisini içeri alacağımı mı sanıyor acaba...?"

Gecenin ilerleyen saatlerinde canı sıkılmış, rüzgar ve soğuk arttıkça yalnız adamı daha başka düşünceler sarmış, kırlangıcın arkadaşlığını geri tepmekten biraz pişmanlık duymuş. "Keşke kuşu içeri alsaydım. Ona biraz yiyecek verirdim. Minik kuş oradan oraya uçar, neşeli sesler çıkartır, cıvıldar, yalnızlığımı paylaşırdı." demiş.

Ertesi sabah ilk işi pencereyi açıp etrafına bakınmış adam, belki kırlangıç oralarda bir yerlerde olabilir diye düşünmüş. Ama görememiş zavallı kırlangıcı... Uzun kış geçmiş yine yaz gelmiş... Etrafta kırlangıçlar, cıvıldayarak uçmaya başlayınca; yalnız adam, heyecanla camını sonuna kadar açıp kuşu beklemiş... Ama hiç gelen olmamış. Onun hevesle havada uçan kırlangıçlara baktığını gören komşusu hikâyeyi öğrenince hafif buruk bir sesle: "Sevgili komşum anlaşılan sen kırlangıçların altı aylık ömürleri olduğunu bilmiyordun?" demiş. Bunu işiten yalnız adam çok üzülmüş ama üzülmek için de artık geç kaldığını anlamış.
11 yıl, 10 ay
yün kafa, Antikacı Dükkanı başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Antikacı Dükkanı (Barnaby Rudge ile birlikte) Charles Dickens tarafından çıkartılan, kısa ömürlü haftalık "Master Humphrey's Clock" isimli dergide 1840-1841 yılları arasında yayımlanmıştır. Antikacı Dükkanı, 1841 yılında kitap olarak da basılmıştır.
Küçük Nell ve büyükbabasının borç yüzünden Londra'dan kaçıp taşrada bir yerden bir yere sürüklenmelerini anlatır. Charles Dickens, diğer tüm romanlarında anlattığı insanlık trajedisine burada da değinmiş ve sanayileşme dönemi İngiltere'sinin sefaletini Nell'in gözünden dile getirmiştir.
Kitap ilk yazıldığında (Dickens'in diğer romanları gibi) büyük başarı kazandı ve popüler hale geldi. Günümüzde Antikacı Dükkanı'nın, Viktorya Dönemi duygusallığını aşırı bir şekilde yansıttığı düşünülmektedir.
Hikaye boyunca süregelen tesadüfler ve aşırı duygusallık romanın gerçekçiliğine gölge düşürse ve roman biraz dağınık olsa da Charles Dickens'ın her zamanki gibi son derece renkli olan karakterleri yazarı affettirmektedir. Romanın asıl zenginliği, edebiyat tarihinin belki de en kötü karakteri sayılabilecek Quilp ve Bay Swiveller karakterleridir. Kitap, aynı zamanda, Viktorya Dönemi İngiltere'sini çarpıcı bir şekilde gözler önüne sermektedir.
11 yıl, 10 ay