Kemal Tahir'in bilmem kaçıncı kitabını okudum. Onun hep eleştirisel yanını sevdim. Ama Kemal Tahir'in kitaplarının genel özelliklerinde hocalar, hacılar hep yobaz,kötü ve üçkağıtçı olur. Bu kitap Köy Enstitülerini anlatıyor. Ama Kemal Tahir'in eleştirisel tavrı, kitaptaki esdüdücü hocalar için geçerli değil. Onlar öyle idealist, öyle temizler ki yaptıkları hatalar bile hata diye gösterilmeyecek derecede. Sükut-u hayal oldu biraz benim için. Buna rağmen 6 puan verdim.
Yediçınar Yaylası ve Köyün Kamburu serisinin sonuncusu.. Hacı Kenan, Uzun İmam, Hafız Çalık, Marazlı Derviş.. Kemal Tahir'in kalemi çok iyi. Ama şuana kadar okuduğum kitapların hiçbirinde iyi bir hocaya denk gelmedim. Kemal Tahir'in hoca karakterleri genelde güvenilmez, sübyancı, oğlancı, üçkağıtçı oluyor. "Hayır öyle olmuyor" diyen varsa beri gelsin. Ha belki "Esir Şehir Üçlemesi"nin ilk kitabında Kamil Bey'e yardım eden sonradan derviş olan kişi belki..Ihh işte. Buna rağmen 8 puan verdim.
Çok malda çok haram. Yediçınar Yaylası kitabının devamı olan kitap, sanırım bu söze cuk oturuyor :)
Yine bir Kemal Tahir üçlemesi.. İlki bitti ve bu zamanda yolculuğun keyfini çıkarıyorum. Gelsin bakalım "Köyün Kamburu" :)
Ulan alçak! Bu kitabı beğenmemek ne demek? Biri duyarsa valla şu Yamören'e türkü oluruz. İmza: Yamörenli Mustafa :)
Anadolu insanını Kemal Tahir'in kaleminden okumak oldukça keyif verici.. Kitabın devamı olan "Körduman"a başladım bile.. Umarım aynı tadı onda da alırım..
Kemal Tahir'in irili ufaklı, hatta yarıda kalmış öykülerinden oluşan aperitif bir kitap.. Zehra'nın Defteri öyküsü ise kitabın ismini hakkedecek kadar iyiydi.