Öykülerden oluşan ve Kemal Tahir'in okuduğum ilk öykü kitabıydı. Gelin Kadın Öyküsü en çok beğendiğim öykü oldu ama son öyküler için aynı şeyi diyemeyeceğim.
Kemal Tahir'in, Esir Şehir Üçlemesinden sonra okuduğum ilk kitabıydı. Beni Esir Şehir kadar sarmadı kitap. Kitabın ilk bölümü ikinci bölümüne nazaran daha akıcıydı. Neyse KEmal Tahir'e devam.
Kitap Kemal Tahir'in Esir Şehir Üçlemesinin, üçüncü yani son kitabı. Kitaba giriş, ikincisi gibi değil. Bunu belirtmek lazım. Yani ikinci kitapta, Kamil Bey boş kağıdını eşine yolluyordu ve kitap burada bitiyordu. Yol Ayrımı'nda ise olaylar buradan başlamıyor. 1930 senesine ve Serbest Fırka'nın kuruluş dönemine atlıyor. Açıkçası ben "Faytoncu Osman" kısmına gelene kadar doğru düzgün bir bağlantı kuramamıştım seriyle alakalı. Sonrası bildiğiniz Kemal Tahir kalemi işte :)
Ulan mortocu!! Dinim Rabbena aşkı için on numara kitap.. İmza: Faytoncu Osman :) okuyunuz:)
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Başlarda sıkıldıysam da sonlara doğru oldukça merakla okuduğum ve hızla serinin ikincisine geçtiğim kitap :)
Kitap daha ilk başlarda saray adabı, gelenekleri ve yaşantısını anlatıyor. Bu bölümler beni çok çekmedi açıkçası. Sonralarda ise Ayşe hanım, Abdülhamid Han ile alakalı daha geniş dokunuşlara yer verdi. Abdülhamid ile alakalı geniş bir bilgi edinemeyeceksiniz belki ama ufak tefek detaylar bakımından dikkate alınması gereken bir hatırat.
Ozan Bodur'un okuduğum ikinci kitabıydı. Kitabın dipnotları en az kitabın kendisi kadar ilgi çekiciydi. Didik didik okudum ve bitirdim :)