Tamamiyle reklamlarla abartılmış, şişirilmiş bir kitap. Kitabı para verip alıp, eve kadar taşıyıp getirmenize değmez bile. Emrah Serbes reklamların hayatımıza olan etkisini eleştirmek için özellikle bu kitabı yazmışsa ancak o zaman kabul edilebilir yoksa tam bir hayal kırıklığı.
Ruhi Mücerret, Murat Menteş sevenlerin tercih edebileceği bir kitap ama ilk defa Menteş okuyacaksanız kesinlikle bu kitabıyla başlamayın. Sanki yazarımızın aklına parça parça harika fikirler gelmiş ama bunları birleştirememiş. Kitabı okurken; zorla ağzıma şunu da ye, bunu da ye diyerek bir şeyler sıkıştırmaya çalışan bir anne gözüme geldi. Hani yersiniz ama ne annenizle muhabbetten bir şey anlarsanız ne de yediğinizden işte o hissi hissettirdi bana bu kitap. Açıkçası Menteş'in farklı üslubunu beğeniyorum, onun gibi başkasının yazamayacağını da biliyorum. Ama üç beş kişi para mı toplarız yoksa evine gider çayını, bisküvisini mi hazırlarız bilmiyorum, yazarımız otursun sakin sakin yazsın zira bu pek olmamış.
Murat Menteş, Türk Edebiyatı'nın en çılgın yazarlarından biri olsa gerek, muhakkak bir kitabı okunmalı. Korkma Ben Varım'ı daha çok beğenmiştim fakat Dublörün Dilemması da kesinlikle iyi. Ayrıca bu kitaba başlamadan önce İbni Hazm'in Güvercin Gerdanlığı kitabını okuyordum. Daha sonra elime Dublörün Dilemması'nı aldım ve sy 143'te şu alıntı vardı: "Zakkum ağacından üzüm bekleme, Kılıcını kınında uzun bekletme. Ibn Hazm el-Kurtubi/Güvercin Gerdanlığı". Doğrusu bu tesadüf çok hoşuma gitti.Sanki bir anlığına yazarla aynı şeyleri düşünmüştük ya da yazarımızın çılgın dünyası okuyucu da etkiliyor. Eğer roman okumak istemezseniz Murat Menteş edebiyata şiirleriyle girişi yapmış, şiir kitaplarına da göz atılabilir.
İbni Hazm'in bir 1000 sene kadar öncesinden bir arkadaşının isteği üzerine aşkın durumları, halleri üzerine yazdığı bir kitap. Şiirselliği, felsefesi, gerçek hikayelerden örnekler vermesi bence kitabı farklı ve ilginç kılmıştı. İlgilienenlerin ufkunu genişleteceğini düşünüyorum.