George Orwell, sen müthiş bir detaysın! Ütopyalara ve distopyalara her zaman ön yargılı bir şekilde yaklaşırdım fakat 1984 gerçekten de bir şaheser. Aynı zamanda yazarın bu kitabı 1984 yılında film hâline getirildi. Tavsiye ederim.
Çok bilinmemiş olsa da üniversitede bir hocamızın tavsiyesiyle okuduğum güzel bir deneme kitabıydı, edebiyatla ilgili geçmişten günümüze olan değişimleri, batı-doğu ayrışmasının edebiyata yansımasını kitapta bulabilirsiniz. Tavsiye ederim.
Zekeriya Sertel, çok zorluklar çekmiş sürgün edilmiş bir vatansever. Bu kitap da onun "hatırladıkları". Osmanlı'nın son dönemi ve cumhuriyetin ilk 40 yılı için gerçekten harika bir kaynak Hatırladıklarım.
Osmanlı'nın son dönemlerinden başlayıp 1926'ya kadar olan süreçte İTC (İttihat ve Terakki Cemiyeti) içerisindeki olayları tarafsız bir şekilde anlatan güzel bir kitap. Ayrıca yazar Erik Jan Zürcher, İstanbul'da uzun süre yaşamış birisi yani bu da tarafsız olmasında önemli bir etken. Bir sürü kaynaktan yararlanılarak yazılmış olan bu eseri herkese tavsiye ederim.
Cemil Meriç, 20. yüzyıl sonlarında yetişmiş en büyük aydınlardan birisi. Sadece Türkiye'de de değil, dünyada da. Oğlu Ali Meriç'in düzenlemesiyle bize ulaşan bu eseri herkese tavsiye ediyorum. Fakat kitabı yanınızda sözlük uygulamasıyla okumanızda fayda var, çünkü içerisinde çok fazla Arapça, Farsça ve Fransızca kökenli kelime var.
Akrabamın evinde kalırken kütüphanesinde rastlayıp 2 günde bitirdiğim kitap. İhsan Oktay Anar, çağdaşları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip yazar bana kalırsa. Kitap içerisindeki olay betimlemeleri sizin kitaptan bir dakika bie kopmamanızı sağlıyor. Tavsiye ederim.