Polisiye gerilim romanlarını okurken ilk isteğim kurgunun akıcı olmasıdır. Birbirini takip eden bölümlerde heyecan ve gerilimin an an artması da diğer bir isteğimdir. bu konuda en başarılı bulduğum yazarlar Grange ve Craig RUSSELL'dir. Kitabı tavsiye üzerine alırken açıkçası tedirgindim. Çünkü ülkemizde polisiye roman diyince akla sadece Ahmet Ümit geliyordu ve daha önce okuduğum diğer bir çok yazarın kitabını bu açıdan hiç beğenmemiştim.
Öncelikle kurgunun geçtiği coğrafya (Muğla-Milas ve Ören) inanılmaz güzel anlatılmış. Bir bölümde antik bir şehirdeyken diğer bölümde bir zeytinlikte buluyorsunuz kendinizi. Katilden çok cinayetlerin nedenini düşündürmesi de ayrı bir güzel. Katili tahmin ediyorsunuz ama kitabın sonuna kadar nedeni göremiyorsunuz. Ayrıca kitap Karya Uygarlığı'nın yaşam biçimiyle bugünün ege insanı yaşam biçimleri arasında inanılmaz bir benzerlik olduğunu, Egelilerin günümüzden binlerce yıl önce yaşayan Kar'larla aynı insanlar olduğunu bilimsel verilerle açıklıyor.
şimdiye kadar hiç bir polisiye gerilim romanında rastlamadığım kadar dip not ve tarihi bilgi ile arkeolojik veri içermesi ise inanılmaz hoş. okurken önüme google maps açtığımı da belirtmek isterim.
Yazarın çok uzun betimlemeler yapmaması, diyaloglar üzerinden olayı anlatması, çevre ve zaman tasvirlerini yeterince kısa ve açıklayıcı tutması ise diğer artıları.
eğer önemli bir işiniz varsa kesinlikle bu kitaba başlamayın.