Sana Kalbimi Açtım

3 puan

Tillie Howard Leydi Neeley'nin davtine anne ve babasının zoruyla katılır. Oraya katlanmaya dayanamazken birde bir yıl önce ölen kardeşinin asker arkadaşı peşine takılır. Kardeşinin hatıralarını asker arkadaşlarından dinlemeyi sevse de o duymak istediklerini anlatmaz. Tam kurtulmaya çalışırken kardeşinin en yakın arkadaşı yunan tanrılarını anımsatan, yakışıklı Peter gelir.

Peter askerlikten, ölümden, öldürmekten yıldığı için soylu bir ailenin küçük oğlu için saygın bir meslek olsa da orduda kalmak istememiştir. Anne ve babası onu din adamı olmaya teşvik eder. Bu onun gibi dar gelirli beyefendilerin askerlik dışında gidebileceği tek yoldur. Ailesinin mütevazi malikanesiyle, baronluk arazisi abisine kalınca Peter'a bir şey kalmayacaktır. Fakat din adamı olmak ona göre değildir. Hayalini kurduğu şey taşrada sakin bir yaşam sürüp, çiftçi olmaktı. Bu ona çok huzur verir. Öyle yaşayabilmesi için toprak toprak için para lazımdı. Oda Peter'da yoktu. Ordudan emekli olup rütbesini satacağı için eline bir miktar para geçecekti ama o kadarı yetmezdi. Böylece Londra'ya gelmiştir. Bir çeyiz yani eş bulması gerekiyordur.
Çok zengin kontun biricik kızı Tillie tamda evlenemeyeceği türdendir. Servet avcısı olarak anılır ve bu sezon nişanlanmazsa parasız kalacaktır. Görüşmeyi istediği tek kişi ise görür görmez etkilendiği Tillie olmuştur.
Düşünceleri, hayalleri onunla doludur. Bunun hayal olduğunu bilir. Kont tek kızını bir baronun parasız oğluna verecek değildir. Ailesinin izni olmadan da Tillie ile evlenip onu fakir bir hayata sürüklemek istemez. Evlenmek için maddi olarak toparlanana kadar beklemek ister. Tillie'nin çeyizinden geçinmek istemez. Onu sevdiği için evlenmek ister.
Tillie ise Peter'ın servet avcısı olduğunu düşünmez. Hemen evlenmek ister. Zengin ama mutsuz olmaktansa fakir ama mutlu olmak ister. İkisi de birbiri olmadan bir hayat düşünemediğinden fazla beklemelerine gerek kalmaz.

Çok kısa olmasına rağmen zor bitti. Olaysız, duygusuz, oldu bittiye gelmiş, yazmak için yazılmış yazara uymayan bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »