Şu an benim elimde Nar Ağacı var. Nazan B. ilk kez okuyorum. Şimdi 150. sayfalarındayım ve beğendim. Dili süslü. Karmaşık değil. Zengin kelime hazinesi var. Sanıyorum artık yazardan okuyacağım. Sen bu yazarı seviyorsun değil mi? Senin tavsiye edeceklerini göz önünde bulunduracağım.
Evet, ben Nazan Hoca'nın kitaplarını çok severim. Nar Ağacı'nı okumadım henüz, şu anda okumakta olduğum Şair Nigar Hanım sanıyorum ki doktora konusuymuş aynı zamanda; o yüzden epey detaylı ve akademik bir biyografi.
Benim okuduklarımdan aklıma ilk gelen Lâ: Sonsuzluk Hecesi tabii ki, ona bir şans vermek isteyebilirsiniz. Zaten geri kalan kitaplarının çoğu iki üç sayfalık denemelerinin bir araya getirilmesinden oluşmuş. Benim okuduklarım Cümle Kapısı, Nun Masalları, Mor Mürekkep ve Mavi Lale. Herhangi biriyle başlayabilirsiniz. Bu dördünden sadece Nun Masalları diğerlerinden biraz daha değişik bir içeriğe sahipti, kısa öyküler de vardı içinde. Diğerleri deneme yazılarından oluşuyor.
Dilinin süslü olduğuna katılıyorum, hatta alışana kadar tekliyor da insan okurken ama ben yine de çok seviyorum. :)
Karmaşık dille yazınca daha bir edebi yazdıklarını sanan yazarları, birde Kinyas ve Kayra da olduğu gibi lafı dolandıran ve uzattıkça uzatan, tekrar tekrar başa dönen yazarları sevmiyorum ama süslü anlatımlar hoşuma gidiyor. Okuduğu yere kadar yazarın dilini sevdim. Süslü ama karmaşık değil ve lafı uzatmıyor, tekrarlamıyor.
Ben okurken teklemedim çünkü süslü dille yazılan edebi değeri yüksek bir iki kitap okumuştum ve çok beğenmiştim.
Oo sen yazardan bayağı okumuşsun. Mor Mürekkep, La:sonsuzluk ve Mavi Lale deneme yazıları mı? Nar Ağacı roman. O üç kitapta anlatılan öyküleri birer cümle ile özetle desem seni sıkar mıyım?
Şimdi baktım Mor Mürekkep ve Mavi lale deneme yazılarıymış. La: Sonsuzluk romanmış.
Evet, ben de tam onu diyecektim. Lâ roman, diğerleri deneme. :)