Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
@giz, çok takdir edip imrendiğim lakin bir türlü uygulayamadığım davranış biçimi : ))
Ben de mutlaka okurum. Okumadığım takdirde sanki kitabı yarım bırakmışım gibi hissederim. Aldığım kitaba başlamadan önce kapak yazısı, yazarın biyografisi, (varsa) çevirmen sunusu, önsöz, ithaf ,epigraf kısmını bitirir daha sonra hikayeyi (dipnotlarıyla beraber) okurum. Tarih ile ilgili bir kitapsa kaynakça da dahildir.
Benim takıntım var sanırım kitabın kapak sayfasından itibaren ne var ne yoksa okurum. Buna kitabın künyesi, yazar-çevirmen yaşamöyküleri, teşekkür mektupları, önsöz vs hepsi dahil :)
Devlet kitabını okumadım, mutlaka tavsiyene uyup önsözüyle beraber okuyacağım, teşekkürler.
önsöz ya da kitap arkası yazısını ilk başta okumam..bazen kitap hakkında şartlanma yaratıyor bende.bunu en çok polisiye-gerilim tarzında görüyorum.katil zanlısını hemen önüme koyuyor yahu bi bekle önce bi okuyalım..sonra 100 sayfayı boşa çevir
benim o anki ruh halime bağlı diyebilirim. Bazen kitabın ilk sayfasından itibaren sayın @giz gibi ne var ne yoksa okurum. Bazen de önsözü falan atlar direk konuya dalarım :))
ama önsözü okumasam bile kitabın basım bilgilerinin olduğu sayfaya bakmadan asla bir kitaba başlayamam...
Ben de okurum. Bazen yazar hakkında bir bilgi veriyor veya kitaba normalde bakmayacağım bir açıdan yaklaşıyor, böylece bir kitaptan elde edeceğim yarar az çok artıyor. Okumazsam kitaba sanki yarıdan başlamış gibi hissederim ayrıca.
Karikatür güzelmiş gerçekten. :) Önsözleri ben de kitabın sonunda okumayı tercih ediyorum.
güzel bir bildirimle karşılaştım sonunda..merak uyandırıcı,düşündürücü,espirili,teşekkürler bilge çetin