Elif Şafak'ın Pembe kapak ve ismi yüzünden sadece Bayanlara yönelik sanılan kitabı
Aslen Konusu Mevlana ve Şems. Yine Ahmet Ümit - Bab-ı Esrar türünde günümüzle Geçmiş arasında gidip gelen bir kitap Elif Şafak'ın ünü ve kitapta geçen günümüz karakterlerinin ingiliz vatandaşı betimlemesiyle tanıtılmasından dolayı uluslararası çevirisi yapılmış bir kitap
Şems'e yönelik 40 altın kuralın'da geçtiği kitaptır. Aile ilişkileri zedelenmiş Ella Eşini aldatan David ve Ella'ya Şemsi tanıtacak olan A.Z Zahara
Etkisinden aylarca kurtulamadığım kitap. İnsanın hayatını değiştirebilecek, yön verebilecek tarzda kitaplardan.
Sevilesi yazar Elif Şafak'ın en sevdiğim kitabı.
anlayarak okursan 10 numara kitap fakat önyargı ile yaklaşırsan biraz sıkılırsın
Şems,Bir Katil,Fahişe Çöl Gülü,Mevlana Celaleddin Rumi,Dilenci Hasan,Amerikalı Ella,Sarhoş Süleyman..
Hepsi ve daha fazlası bütün bir hikayenin parçaları,her bir karakterden alacaklarınız da sizin kendi içinizde barındıklarınızdan ibaret..
roman konusu dili açısından çok farklıydı, iyi başlamıştı,ancak yeterince üzerine çalışılmamıştı ,bence önemli olan çoğu nokta çok hızlı ve yüzeyel işlenmişti hele sonlara doğru kitap iyice hızlanmıştı
"Ya ortasındasındır AŞK’ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde"..
Evliliğinde uzun süredir problemler yaşayan, fakat bunu dışa vurmaması gerektiğine kendini inandırmış Ella'yı tanımamızla başlıyor roman.
Aldatılmışlığı kendi içinde yaşayan, farkındalığını eşine bile hissettirmeyen Ella bir gün Aşk Şeriatı isimli bir kitapla tanışır. Ve tabii ki kitabın yazarı A.Z Zahara ile de..
Ella vazgeçebilecek midir her şeyinden aşk için? Peki kitapta bahsedilen ilahi aşk? Şems ve Mevlana..
Bütün bunlar düşürebilecek mi Ella'yı yollara?
Kitap içinde kitap..
Bir solukta okuduğum, son sayfalara geldikçe hem merak edip hem bitmesin istediğim kıymetlilerimden "AŞK"...
Elif Şafak..Aşk'ın farkına varmamı, ne istediğimi ve istemediğimi anlamamı sağladığın için sana sonsuz teşekkürler..
Farkında olabilmeniz dileğiyle..
http://kitabimhayatbulsa.blogspot.com/
İşin aslı ne Mevlana ne de Şems'i bu yazarın kalemi dışında okumayı becerebilir miydim bilemiyorum. Herkesi onların dünyasına çekmeyi başardığını düşünüyorum.
Kitapta yer alan "Aşk Şeriati" ile ilgili kısımları çok keyifle okudum. Fakat Ella'nın hayatının anlatıldığı kısımları ne kadar beğensem de sonlara doğru biraz zayıf buldum. Yine de kitapta iki farklı yaşam arasında gitgeller yaptıkça, her seferinde bir diğerine ulaşmak için merakla kendini okutmayı başaran bir kitap olmuş. Özenle hazırlanmış ve güzel kurgulanmış, sürükleyici bir kitap.
yankıları cok büyük olan bu kitap sanırm benim akan ırmagımda cok büyük dalgalar olusturmadı. kitap sufilik üzerine merak olusturup düşünmeye sevk ediyor. ama semsın 40 kuralının kurgu oldugunu bilmek kitabın etkisi azaltıyor sanırım. her kesime mevlanayı tanıtmıs olmasından dolayı tebrik etmek gerekir.
2 tür aşk vardır... fiziki aşk ve manevi aşk....fizik aşkı hepimiz biliyoruz ... bir kişi başka bir kişiyi fiziksel görünüşünden ötürü çok beğenmesiyle olur....geçicidir , herşey yüzünüzdeki bir sivilceye,saçınızın şekline veya aldığınız 3-4 kiloya bakar...manevi aşk ise fizik aşk gibi değildir ...bu duyguyu tatmanız için iki engel vardır birincisi önyargılarınızı yıkmak ikincisi ise karşınızdaki çok iyi tanımaktır...bu duyguyu tatmak o kadar da zor değil...karşınızdaki kişiye ilk bakışta 'boyu kısa , çok çelimsiz , kaşları çok kalın ' diyebilirsiniz peki ya onun görüşleri düşünceleri??...çekici olmayabilir ama belki içinde bir Ahmet Altan bir Ümit Yaşar Oğuzcan yatmaktadır....bunu onunla tanışarak onunla samimi olarak konuşarak anlayabilirsiniz...onunla konuşursunuz çeşitli anlar paylaşırsınız ve karşınızdakini iyi tanımaya yönelik sorular sorarsınız...ama siz boşverin, unutun bu dediklerimi...sonuçta aşk 2 kişiliktir siz karşınızdakini bu dediklerime bakarak beğenebilirsiniz , ona çok aşık olabilirsiniz ama ya siz uygun biri değilseniz?? bunları niye yazdım onuda bilmiyorum ya hayırlısı ..kafa ütülediysem affola..
bi arkadaşımın tavsiyesiyle başladım beklenti yüksekti beğendim diyemiyeceğim kitaplardan tabi herkezin kitapta aradığı görmek okumak istediği şey başka kimi romantizm kimi tasavvuf kimide edebiyat... dünya klasiklerinden önce okursanız beğenirsiniz ama sonrasında okursanız beğenmiyebilirsiniz
Elif Şafak’ın üç-dört romanını beğenerek okumuş, dilini ve üslubunu takdir eden bir okur olarak, yazarın bu romanında haddini aştığını ve dersine çalışmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz
Elif Şafak kitaplarının hepsi kütüphanemde mevcut. Ve her birini severek okuyorum. Bir yazarın kitaplarının tamamını okumak, o yazarı takip etmenin tamamen ötesinde bir şey. Hem yazarın kendine ne kattığını hem de o ilerleyişinde onunla birlikte kattıklarını anlamak gibi bir şey. Hatta okuyucu için daha fazlası.
Elif Şafak her kesimden, her yaştan (özellikle lise çağından başlayarak) okunması gereken bir yazar.
Büyük bir ön yargıyla başladığım, okurken biraz sıkıldım ama bitince iyi ki okumuşum, müthişti dediğim kitap!
Baba ve Piç'ten sonra Elif Şafak'ın okunası ikinci kitabıdır benim için. Çalıntı mı değil mi tartışılır fakat gerçekten güzel bir kitaptır.
hersey aşk'la basladı..eilf şafak'ı aşk'tan once okuyanlar ve sonrasında kesfedenler..oncesındeki kıtaplarının tadı yok sankı artık..bılınmez nıye?!
Gerçeklik çok azdı.Tasavvuf konusu işlenipte,cinselliğin böle abartılması (olmayan şeyleri olmuş gibi göstermesi) çok acı.Aşkın Gözyaşları'nın okunmasını tavsiye ederim.Bu kitaptan sonra okunursa daha etkili olacağına inanıyorum.
Elif Şafak'ın Aşk kitabı bir döneme damgasını vurdu. Seveni kadar sevmeyeni de vardı. Ben kitabı henüz bitirdim ve kitabı sevenler tarafında yer aldığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Kitap 5 bölüme ayrılıyor. Her bölüm de romandaki karakterlerin hayatlarının dönüm noktaları anlatılıyor. Romanda birden fazla karakter var. Kitabın kısaca hikayesi; Ella adında orta yaştaki bir kadının hayatının dönüm noktasında Aşk Şeriat'ı isimli kitapla tanışıp hayatını tamamen değiştirmesini ve Ella'nın hayatı Mevlana ile ve onun etrafındaki insanlarla tesadüfen çakışmasını anlatıyor. Kitaptaki en dikkat çekici detay bence Rumi ile Şems arasındaki bağ. Okumayan varsa çok ayrıntıya girmeyeyim. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Kitabın yazarı Elif Şafak.
http://kirmizidunyam.blogspot.com/2012/09/ask-elif-safak.html
Başlarda akıcı bir kitaptı. Sonra sıkıcı olmaya başladı ben de devam edemedim yarıda bıraktım...
Şaşırtıcı derecede sıkıldım bu kitaptan çünkü bir çok kişinin büyük beğenisini kazanmıştı.Karmaşık ve kopuk geldiği için okumadım tamamını...