Yedi yüzyıldır süren bir sevda; Şems-i Tebrizi ile Mevlana. Kısaca belirtmek gerekirse tarihin oldugu gibi insanların kaderleri de tekerrürden ibarettir diyebilirz. Neden mi? Çünkü; Ban-ı Esrarı okuyunca bu tada varacaksınız.
Her ne kadar kadın baş karakter tatmin edici bir şekilde tasvir edilememiş ve davranış ve hareketleri yapay gelse de. Tarihi detayların kitaba yerleştirilişi muazzam.
okurken çok sevdiğim ama yazarının söyleşisinden sonra sevmekten vazgeçtiğim bir kitaptır kendileri ;)
aslında güzel kitap ama daha güzel olabilirdi. daha çok olay olabilirdi mesela. biraz daha hızlı olsa tam 10 numara kitap olurmuş. ama böyle de güzel okunması gereken bir kitap.
Mevlana ve Şems hakkında okunması gereken güzel kitaplardan birisi. Tasavvufi düşünce ile günümüzün postmodern yaşantısının harmanlanıp önümüze sunulmuş hali bu kitap. Okumayanlara tavsiye ederim.
bence kitap biraz taraflı yazılmıştı çünkü şemsle ilgili önceden bir bilgi birikimi olmayan bir okur bu kitap yüzünden şemsten nefret eder. ben kitapta yanlış bilgilendirmeler olduğunu ve şemsin kötü tanıtıldığını düşünüyorum. ancak bu kısım değiilde polisiye kısmını yazmak gerekirse orası hoştu bence
kitapla ilgili yorumum:
http://betulcos.blogspot.com/2012/03/bab-esrar.html
Elif Şafak Aşk ile paslaşılmış gibi aynı temalarda bir kitaptı. İki kadın da yabancı kökenli ve bir şekilde Konya ve Şems ile ilintili. Okuyucuyu aptal yerine koymalarına kızdım:)
güzel bir roman.
karen kimya ile 700 yıl öncesine bir seyahat.
bu kitapla mevlana merakım iyice arttı.
2009 yaz tatili.. Ergenliğe girişim.. Ailecek güzel bir otele tatile gitmiştik. Bense ergenliğe girişimle beraber depresif ve mutsuz moddaydım. Annemin çantasında bulduğum Bab-ı ESrar kitabı hayatım için dönüm noktası oldu. Romanı tatil boyunca eliöden bırakmadım ve 5 günlük tatilde bitirdim. O zamandan sonra kitap okuma alışkanlığı kazandım. Kitap okumaktan zevk almaya başladım. Benim için yeri çok ayrıdır bu kitabın. Bu sebeple 10/10!
Ahmet ümiti ilk bu kitap sevdim ben. eski ile yeni harmanlayarak güzel bir polisiye çıkarmış hatta şunu diyebilirim ki elif şafakın aşkından daha çok bile sevdim
Her zamanki Ahmet Ümit anlatım tarzı. Öyle aman aman bir tarafı yok. Ama okusanız bir şey kaybeder misiniz? Kazanırsınız. Yalnız ben Şems ve Mevlana'ya yaklaşımını pek beğenemedim. Sevemiyorum Ahmet Ümit'in tarzını maalesef.
Bir kitap...
Bitmesini istemeyeceginiz bir kitap...
Bitince uzuleceginiz bir kitap...