Takip Ettikleri
Gerçeklerle arası iyi olmayan edebiyat fanzini Marşandiz: http://www.marsandizfanzin.com/
Bir kitabı 5 puan üzerinden şöyle değerlendirsek?
5 - Mutlaka okunmalı
4 - Okunsa iyi olur
3 - Okunsa da olur
2 - Okunmasa da olur
1 - Mutlaka okunmamalı :))
Şunu anlamıyorum, bir kitaba yorumunda harika, mükemmel, mutlaka okunmalı, müthiş keyif aldım vs. yazanlar sonra o kitaba neden 8, 6 hatta 5 puan veriyorlar? 10 puanı hangi kitaba verip nasıl yorumlayacaklar. Mesela: "öldüm abi" mi diyecekler?
Bir de, düşük puan verip açıklama yapmayanların neyi kötü bulduklarını nasıl anlayacağız?
Kitap okumayı çok severim gibisineeee :)
Eskiden, daha gençken, bir kitapçıya ya da kütüphaneye girince kendime şu soruyu sorardım: "Bunların hepsini okuyabilecek miyim? Ne olur okuyayım, ne olur!"
Yıllar geçtikçe bütün kitapları okumamam gerektiğine kanaat getirdim. O çocukluk açlığı geçmişti. İyi kitapları okumalıydım, hepsini değil. "İyileri bir an önce okumalıyım, bir an önce!"
Okudukça birçok kitap beni yeni kitaplara sürükledi. Bazı yazarlar bütün kitaplarını okumadan düşmediler yakamdan. Aklımda kalan kitapları okumalıydım en azından. İstediğim kitapları okumadan ömrüm bitmemeliydi, gözüm arkada kalabilirdi.
Sonunda doğru kitapları doğru zamanda okumam gerektiğini öğrendim. 1984'ü okumak için 26 yaşıma dek bekledim örneğin. Ayn Rand için 25'ime randevu verdim. Freud'un Düşlerin Yorumu kitapları için Eylül ayını seçtim. Böylece Kasım'ın yağmurlu günlerinde Foucault'nun Cinselliğin Tarihi'ni okuyabilirim.
Kitap okumak sadece merak gerektirmiyor şimdilerde. Bir o kadar da sabır istiyor. Bir okur olarak kitapları kovalamıyorum artık. Onları hayal ediyor, bekliyor, umuyor, bazen kavuşuyor bazen erteliyorum. Sadece kitapları yaşamıyor, aynı zamanda kitaplarla yaşıyorum.
Eğer ilk seferde başaramazsan yere yıkıl, sonra tekrar yıkıl..
HUZURU HER ŞEYDE ARADIM, HİÇ BİR YERDE BULAMADIM; ELİMDE BİR KİTAPLA ÇEKİLDİĞİM KÖŞEDEN BAŞKA....
1 ile 10 arası gösteriliyor, toplam 24 kişi.