lisbethsalander , 182 adet değerlendirme yapmış.  (4/26)
Behzat Ç. - 10.Yıl Özel Baskı
Behzat Ç. - 10.Yıl Özel Baskı

8

İlk kitap 'HER TEMAS BİR İZ BIRAKIR' serinin karakterleri tanıtan ve intihar süsü verilen cinayeti anlatan kitabı. İkinci kitap 'SON HAFRİYAT' serinin en heyecanlı kitabı. Burada bir katil; annesini ve babasını,kız kardeşini baskında öldüren polislerin annesini,babasını ve kız kardeşini tabuta koyup gömüyor. Katilin psikologla diyaloglarını okurken kanım dondu... Ben katilin ailesinin 80 darbesinde solcu ve sağcı avına çıkan polisler tarafından katledildigini düşünüyorum... 1999 yılında ulucanlar cezaevinde 10 kişiyi döverek katletmişler... Her iki kitapta da başımızdakilere göndermeler var.. Behzat Ç. Kolay okunuyor, okuyucuyu sıkmıyor.. Her sayfasında heyecan var kitabın. Komser nevzat konusuna göre değişiyor... Kavim,İstanbul hatırası ve beyoglunun en güzel abisi surukleyiciydi ama sultanı öldürmek ağır bir kitaptı... Elveda güzel vatanım günümüze çok benzediği için bendeki yeri ayri... Ahmet ümit behzat c.'nin polisiye olmadığını söylemiş. Bana komser nevzat mı? Behzat Ç. mi diye sorsalar Ben komser nevzat derim.. Komser nevzat serisi daha gizemli bana göre... Ahmet ümit komser nevzat'in karısı ve kızı hakkında fazla bilgi vermedi. Karısının ve kızının bomba patlaması sonucu öldüğünü biliyoruz. Behzat Ç. Farklı... Emrah serbes karakterinin eteğindeki bütün taşları dökmüş. Bu da heyecanını azaltmış. burada iki yazarı karşılaştırmak gibi bir düşüncem yok... İkisi de turunçgil... Birisi portakal Birisi limon Ben behzat c serisinin dizisini pek izlemedim... Kitabıyla dizisinin biraz farklı olduğunu düşünüyorum.

Leylim Leylim (Ahmed Arif'ten Leylâ Erbil'e Mektuplar)
Leylim Leylim (Ahmed Arif'ten Leylâ Erbil'e Mektuplar)

10

💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡 Leyla, ahmed arif'in hayatı boyunca hiç unutamadığı, şiirlerini ithaf ettiği tek kadın. 💑💑💑💑💑💑 💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔 O zaman aşklar bir başka güzelmiş...😎 Herşey ne kadar da samimiymis...😍 İnternet yok, sosyal medya yok...💻 Telefon var ama, her evde yok..☎📱 İnsanlar mektupla ve telgrafla haberleşirmiş.📄✉📫📪📬 Teknoloji geliştikçe, samimiyetimizi yitirmeye başladık. 😱 💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎 "Bazıları öyledir, okumazlar, ciddi düşünmezler gene de aydın olmaktan vazgeçmezler. Hatta aydın kişi oldukları için kendilerinde mutlu bir baht, gizli de olsa, bir mustesnalik bulurlar.bu, toplumun derdidir."😀 ( ahmed arif 2 ekim 1954 tarihli mektubunda o dönemin aydınlarını eleştiriyor.) 😒 Hoş işi bu benim ölçümle ele alınca takisacagim hiçbir "değer" yok edebiyatımızda. Ama mecbur ediyorlar insanı. Meydanı boş bulmuşlar, bilgiç bilgiç savurup duruyorlar. Bilmem ne sözünü duyduklarında korkudan külot değiştirmek zorunda kalanlar, bakıyorum "ileri" "inkılapçı" gibi sözleri ağızlarından düşürmüyorlar. Benim yediğim sopaların binde binini yeselerdi beyler bugün resmen faşist kesilirdi.😡 (Ahmed Arif tarihsiz mektubunda, nabza göre şerbet veren yazar takımını eleştiriyor.) 😨 Kanun yalnız biz fukaralar için var. O da cezalandırırken sade! 😡 (ahmed arif 19 ekim 1956 tarihli mektubunda, adaletsizlikten yakınıyor.) 😰 Yazarın yazdıkları yüzünden hapse atıldığını öğrendim... 😡😭 Demokrat parti dönemi, günümüz akp dönemine ne kadar da benziyor...😡😱 Demek ki, bosuna dememisler:tarih tekerrurden ibaret.

Hasretinden Prangalar Eskittim
Hasretinden Prangalar Eskittim

9

kemalist__lisbethkitabın son sayfası ve kitap biter...📓 Ahmed Arif gerçekten de muhteşem bir şair...👏 Özellikle ay karanlık şiiri çok güzel...👍 Leyla erbil'e hitap ettiği; leylim leylim, hasretinden prangalar eskittim kitabın en güzel aşk şiirlerinden...❤❤❤ Nazım hikmet'ten bir eksiği yok. 😎 Ama iki şair arasında büyük ayrılıklar var..😎 Nazım hikmet, şehirlerin şairidir. Ovadan seslenir insanlara, büyük düzlüklerden. Ovada akan "büyük ve bereketli bir ırmak" gibidir. Uygardır.💡 Ahmed Arif ise dağları söylüyor. Uyrukluk tanımayan, yaşsız dağları, "asi" dağları. Uzun ve tek bir ağıt gibidir onun şiiri.

Onüç Günün Mektupları
Onüç Günün Mektupları

10

Cemal sureyya hakkinda bilinmeyenler... Esi zuhal'in agir bir ameliyat gecirdigi, para sikintisi cektikleri, oglu memo emraha olan sonsuz sevgisi,kiz cocuguna duydugu ozlem... cemal sureyanin onceki evliliginden olan kizi ayce ile sorunlari, zuhal tekkanat'in ilk evliliginden olan kizi icsel'in bunalimi... Zuhal tekkanat'in verdigi roportaji okumustum. İcsel'i cemal-zuhal ciftinin kizlari saniyordum degilmis. Cemal sureya'nin o guzelim ask sozlerini kime yazdigini ogrenmek isteyen bu kitabi okumali.. Dili son derece akici.. Cemal sureya, siirden ve duzyazidan sonra keske roman yazsaydi diyorum...

Sevgili Arsız Ölüm
Sevgili Arsız Ölüm

5

Bu kitabin "postmodern edebiyat" olduğunu sanmıyorum... Daha çok "büyülü gerçeklik" olduğunu düşünüyorum. latife tekin'in ilk okuduğum kitabı. Beğendin mi diye sorarsaniz pek beğenmedim. Yazarın, maroquezden etkilendiğini söyleyenler var. Ben yazarın yaşar kemal'den etkilendiğini düşünüyorum. Çünkü kitabı okurken bir yaşar kemal kitabı okuyorum sandim. Özellikle bu kitabin yüzyıllık yalnızlığın "alaturka" versiyonu olduğunu söylüyorlar.. -Ben yüzyıllık yanlızlığı ilk 18 sayfası dışında- okuyamadım. Hani kitap sizi sarıp sarmalar elinizden bırakamazsınız ya, ne yazık ki bu kitap beni sarıp sarmalamayadi. Beni itti. Gelelim sevgili arsız ölüm'e... Dirmit dışında elle tutulur bir karakter yok... O karakter için Bu sıkıcı kitap okunur. Bu kitabin "postmodern edebiyat" olduğunu sanmıyorum... Daha çok "büyülü gerçeklik" olduğunu düşünüyorum.

Bin Hüzünlü Haz
Bin Hüzünlü Haz

10

Daha önce gölgesizler adlı kitabını okumuştum. Zorlamıştım. kitapta klasiklere gönderme var. Kitap çok güzeldi. Bu kitabi okurken zorlanan arkadaşlar olmuş. Evet biraz farkli. Bu kitapta zorlanmadim. Postmodern edebiyatı sevmeyen ya da hasan ali toptaş okumadıysanız bence bu kitaptan uzak durun. Sıkılabilirsiniz. Postmodern edebiyatı seven, oğuz atay okuduysanız hasan ali toptaşı cok seveceksiniz...

Konstantiniyye Oteli
Konstantiniyye Oteli

2

Kitap, zulfu livanelinin kitabi olmaktan uzakti. Murat mentes mi elif safak mi okudum zulfu livaneli mi okudum karistirdim... Ki, murat menteşin son kitabi disinda, elif safagin saysaniz bir elin parmaklarini gecmez bi kac kitabini okudum. Ne yazik ki bu kitap murat menteşin ve elif safağın karişimi bir kitap olmuş. Bu kitap benim ilk göz ağrım olan zulfu livanelinin yazdigi kitap olamaz! İktidar Turkiyesini elestirecegim diye, aslindan uzaklasmamaliydi.gezi olaylarini anlatabilir, ismail kormazdan, ve diger gezide fasist iktidar partisinin polisi tarafindan katledilen genclerimizden, berkin elvandan bahsedebilirdi. o muhteşem anlatımını ve kurgusunu birakmamaliydi! O beğenmediğim kardesimin hikayesini bile mumla aradım. O kitapta kurgu vardı. Bu kitabinda kurgu zayif... Verdiği tarihi bilgiler cok doyurucu... Bu kitabin ne emeklerle yazildigini gosteriyor.ama zayif kurgusu bu emegi yerle bir etmeye yetiyor.