Macera kitabın yarısından sonra başlıyor. Oraya kadar bu nasıl fantastik kitap, düşüncesiyle okudum. Ancak sonrasında hayalgücü ve aksiyon doğru orantılı olarak ivme kazandı.
Fazlaca gönderme ve imgeleme vardı kitapta ve bunun yanında anlatımı da çok sıkıcıydı. Mazi İmha Merkezi güzel bir fikir olmasına rağmen, yazar yeterince iyi işleyememiş bence.
Sema Kaygusuz'un anlatımı muazzam. Nasıl anlattığına öyle bir hayranlık duydum ki ne anlattığıyla hiç ilgilenmedim.
Kitaba 90. sayfadan başlamak lazım bence. Öncesi hiçbir şey ifade etmeyen, sıkıcı bölümler. Ancak 90. sayfa ile birlikte hastalık baş gösteriyor. Daha sonra hastalığı yendikten sonra da sıkıcı oluyor. Yargılamak için söylemiyorum ama, Amerika'ya gitmek, manken olmak, aşk-meşk gibi bayağı hedefler sayfa atlamaya itti beni. Gine de acı duyduğum, üzüldüğüm bölümler oldu. Ben de Burçak gibi yeniden gelmeye inandığım için ölümler karşısında teselli bulabiliyorum neyse ki.