tess gerritsen'in okuduğum ilk kitabıydı, biraz hayalkırıklığına uğradım, dili sade ve çok akıcıydı.. sahneleri gözümde canlandırabildim, ama çok heyecanlandırmadı beni, gerilim dozu düşüktü.
Değişik bir tarz oldu benim için, fantastik kitap tercih etmem ancak öldükten sonra anılarını yazan bir kahraman olunca dayanamadım okudum:) Bir iki kitap bloğunda bu kitabı görmüştüm fazla yorum yapılamayan ancak değişik olduğu söylenen bir kitaptı. Kahraman hakkında bilgiler biraz geç verilmiş gibi geldi bana, kafamda tam oturtamadım hikayeyi başlarda, o yüzden biraz sıkıldım ancak anlayınca çok keyif aldım. Sonunu çok beğendim özellikle. Kahramanımız Haldun, Crotone'de (Güney İtalya'da bir yermiş bu arada) yaşıyor ve ölüyor, ölüm anını hatırlayamıyor, günlük yazmaya başlıyor. Öteki hayata ilişkin deneyimlerini, yaşarkenki hayatını anlatıyor ve nihayet ölüm anını hatırlamasına tanık oluyoruz. Yazarın müthiş bir hayal gücü var, takdir etmemek mümkün değil ve yazar cesur bir konuyu seçmiş bence... velhasıl kelam okumasam içimde kalırdı iyi ki okumuşum:)
Necip Mahfuz'un ilk okuduğum kitabıydı ve çok beğendim, dili öylesine sade ve akıcı ki! Çevirmeni de takdir etmek istiyorum ayrıca, çok başarılı bir çeviri olmuş. Ahmet Abdülcevat Bey ve ailesini konu alan bir roman, Birinci Dünya Savaşı'nda İngiliz işgali sırasında geçiyor olaylar. O dönemin sosyal yaşamını, aile yaşamını, değerlerini çok güzel ve objektif olarak yansıtmış bizlere yazar. Yer yer Ahmet Abdülcevat Bey'in yaşam tarzını, ailesinde görmek istemediği ancak kendisine mübah saydığı davranışlarını da eleştirdiğini görüyoruz. Daha söyleyecek çok şey var aslında ama heyecandan fazla detaya girip tadınızı kaçırmak istemem, mutlaka okuyun:)