Sevgilimden Son Mektup
En azından şunu bil ki bu dünyada seni seven bir adam var. Seni her zaman seven ve bu ona zarar verse de hep sevecek olan bir adam... 1960. Jennifer Stirling zengin kocasının servetiyle lüks bir hayat yaşamaktadır. İstediği her şeye sahip olduğunu zannetse de bir gün ondan her şeyi arkasında bırakıp kendisiyle gelmesini isteyen bir adama âşık olur. Hayatında ilk defa tutkuyu hisseden Jennifer'ın önünde iki seçenek vardır: Ailesine ihanet etmek ya da aşkının peşinden gitmek… 2003. Gazetecilik kariyerinde zirveye yükselmek isteyen Ellie Haworth ünlü ve karizmatik bir yazarla ilişki yaşamaktadır. Aslında çok mutlu olması gerekirken sevdiği adamın başka bir kadına ait olması Ellie'nin hayatını ve tercihlerini gözden geçirmesine yol açar. Bundan böyle ya eksik bir sevgiye razı gelecek ya da kendini korkusuzca gerçek aşkın kollarına bırakacaktır... Bir gün Ellie, gazete binasının tozlu arşivinde 1960'lardan kalma aşk mektuplarına rastladığında iki kadının hayatı beklenmedik bir biçimde kesişir. Acı bir aşk hikâyesinin eksik parçaları bir araya gelirken Jennifer ve Ellie'nin hayatı geçmiş, gelecek ve günümüzle tekrar şekillenir. “Size aşk cümleleri yazdıracak bir roman...” Glamour “Modern ancak tüm zamanları aşan bir kitap. Ölümsüz bir aşka sımsıkı tutunanların hikâyesi...” Leila Meacham “Tutku denizinde yüzmek istiyorsanız Sevgilimden Son Mektup kendinize vereceğiniz en güzel hediye olacak.” Sunday Herald
Baskılar1
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(25)
Tüm puanları gör (146)http://kitaplardansayfalar.blogspot.com.tr/2015/05/sevgilimden-son-mektup.html
senden once ben adli kitaptan sonra hevesle aldigim ve tam bir hayal kirikligi olan bir kitap. anlatilan olayi bize bir turlu veremedi. surekli gecmise donuslu anlatilanlar kafami karistirmaktan baska ise yaramadi. tuhaf ve nedense hic keyif almadigim bir kitap. ask hikayesimi istiyorsunuz, gidin baska bisey okuyun.
jojo moyes in kalemini sevdim,tavsiye edebileceğim bir kitap...
Klişelere yaslanmış, okuyucu ne istiyorsa onu veren bir aşk hikayesi. Olaylar ilginç olsa da roman kişilerinin neredeyse tamamı klişe. Çoğu kanlı canlı duramıyor. Kağıttan yapılmışlar. Rory ve Anthony az çok bir karaktere sahipler. Kalan roman kişileri ilginçlikten tamamıyla uzak. Romanın dili sade. Rahat okunuyor. Duygu dolu denilen mektuplar bile sade bir dille yazılmış. Bu bir bakıma iyi. Salya sümük mektuplar olsaydı kitap çekilmez bir hal alırdı. Yazarı takdir etmek lazım, her ne kadar başlarda okurken kafa karışıklığı yaşasam da sağlam kurulmuş bir hikaye. Temel izlek olarak geçmiş ve çağımızı karşılaştırması da güzel olmuş. Roman kişileri arasında hoş ve inandırıcı tesadüfler yaratmış yazar. İkibinli yıllarda hala böyle bir aşk öyküsünün ayıla bayıla okunması bana kadınların hala sevilmeye muhtaç olduğunu gösteriyor. Kitabın sonlarına doğru kadınlara değerleri teslim ediliyorsa da bu, roman boyunca yaşadıkları iç karartıcı acizlikleri telafi edecek kadar yeterli olmuyor. Roman kişileri arasında kadınların hepsi ikinci planda. Hepsi de bir erkeğe muhtaç, kendi ayakları üzerine duramıyorlar. Bir kadın yazardan daha güçlü roman kişileri beklerdim. Hayal kırıklığına uğradım. Erkek roman kişileri daha renkli daha kişilikli. Düzen bozulmuyor yani. Çok okunacak bir aşk romanı yazmanın temel formülü burada da işleniyor. Aşk, tutku, ayrılık, fedakarlık, birleşme veya birleşememe. Çevirisi çok başarılı. Pegasus Yayınları bu konuda çok yol katetti. Yazım yanlışı illa ki var ama rahatsız edecek kadar çok değil. Bu da çevirmenin suçu değil zaten. Düzeltide yok olabilecek hatalar. Çevirmen Solina Silahlı akıcı bir çeviri yapmış. Çeviri tadı veren cümlelerle karşılaşmadım. Dimağı dert görmesin. Ek: Kitabın özgün ismi "The Last Letter from Your Lover" yani "Sevgilinden Son Mektup" ama yayınevi bu ismin Türk okurların kafasını karıştıracağını düşünmüş olsa gerek, "sevgilimden" diye değiştirmişler.
Kitabın başında bundan bişey çıkmaz diye hevessiz okumaya başladığım kitap bit kaç sayfa sonra beni kendine bağladı. Neredeyse soluksuz okudum, elimden birakamadigim kitaplardan biri. kurgusu çok güzel, anlatım tarzı hiç sıkmadı.
Büyük hevesle aldığım kitaplardan biri.Kitap güzeldi ama başları inanılmaz karmaşıktı.Bazı yerlerde sıkıldım ama kitap kendini okuttu.Benim için bir Senden Önce Ben değildi.Onu okumasam belki daha çok severdim bilmiyorum.
Sürekleyici bir kitaptı fakat Senden Önce Ben kitabı daha bir harikaydı...
Elimden hiç düşüremedim bir nefeste okudum desem yeridir.
Senden Önce Ben kadar etkili bir kitap olmadı benim için.
http://mehtapvekitap.blogspot.com/2014/08/okudum-bitti-102-sevgilimden-son-mektup.html
http://egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2014/08/sevgilimden-son-mektup-ilk-ask.html
konusunu pek beğenmedim ya daha iyi erkek karekter olabilirdi tam bi hayal kırıklığı ve ben yazarın diğer kitabına bakıp aldım hiç arkasını bile okumadan demek ki en iyi yazarlarda bile kitabın arkasını mutlaka okucaksın ... zaten insan sıkılıyo bitirmek için kendimi acayip zorladım
Senden Önce Beni referans tutarak aldığım kitap onu geri bıraktı. Tek solukta bitirip uzun süre etkisinden kurtulamadım. 1 puan kırma sebebim kitabın ilk başlarında çok kafa karışıklığı yaratması...
1 puani nerden kırdım bilmiyorum. Kitabı ilk başlarda anlayamadım ve sıkıldım. Daha sonra olaylar gelişmeye başladı. Kitapta pek heyecan yok. Fakat güzel bir kitap. Jennifer ve John evliler. Fakat güzel Jennifer John gibi değil. Ellie'nin sonunda doğruyu bulmasına sevindim. Ne yalan söyleyeyim kitabın mutsuz sonla bitmesini bekliyordum. Senden Önce Ben'e hayran kaldım. Hayatımı değiştirdi yani. Bu kitap hayat değiştiren bir kitap değil. Ama güzel bir konusu var.
İlk sayfalarda sıkıcı olmasına rağmen son sayfalarda insanı kendine bağlıyor.
Akici,huzunlu son sayfalari nefesimi kesip okudum ;)
Senden Önce Ben etkisi oluşturmadı bende malesef. Çok beğendiğimi söyleyemem.
Okuduğum en değişik kitaplardan biriydi. Tesadüfler, yanlış anlamalar... Çalınan kırk yıl. Unutmayacaklarım arasına girdi.
Kitabın başlarını zor okudum diyebilirim. Ama sonradan kitabı elimden düşüremedim. Bir yerden sonra kitabın içinde yaşamaya başlıyorsunuz. Jojo'nun anlatımını çok hoş buluyorum. Bence okunması gereken bir kitap.
insanı sıkmayan rahat okunan bir kitap ilk kitabına göre daha çok beğendim tavsiye ederim
Kitaba bir türlü bağlanamadım sonunu önceden tahmin ettiğim için olabilir. Hayal kırıklığıydı benim için. Okumakta zorlandığım nadir kitaplardan biri.
http://sibelinkitaplari.blogspot.com/2014/03/6-sevgilimden-son-mektup-jojo-moyes.html
Elime aldığım andan itibaren bitene kadar okumadıgım zamanlarda bile sürekli aklımdaydı. Yarısından sonrasını dayanamayıp sabaha kadar okuyup bitirdim ama niye bittiki :(
ilk başlarda pek sarmadı ancak ortalarına doğru merakla okumaya başladım sürükleyici ve güzel bir kitap.








