Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Korsan Kitap

Tartışma Cevapları
1 2 3 4 5 6 7 8 ileri »

71 ile 76 arası cevap gösteriliyor, toplam 76 cevap.
5 kişiden 5 kişi beğenmiş.

eğer almak istediğim kitap uçuk bir fiyatsa ben de korsan alırım, okumak için yapılan şeyler müstehaktır :D

11 yıl, 4 ay     
6 kişiden 6 kişi beğenmiş.

Burda kimsenin korsanı (kitap, film, müzik vs.) övdüğünü zannetmiyorum. Çeşitli nedenlerle korsana yönelen insanları ve neden yöneldiklerini açıkladıklarını görüyorum.

İkinci olarak sık sık emek ve fikir hırsızlığı diyorsunuz da ben, çok uzun yıllar önce aramızdan ayrılan Tolstoy'un mu, Dostoyevski'nin mi, R. Nuri Güntekin'in mi emeğini, düşüncesini, fikrini çalıyorum?

Burada emek ve fikir hırsızlığı diyeceğinize yazarlar, aydın kesim, ilgililer bir adım atsın. Mesela desinler ki, "Kardeşim siz ne yapıyorsunuz, Ülkenin çoğunluğunun yoksulluk ve açlık sınırının altında olduğu, işsizliğin (sanırımı 3 milyona yakın) durmadan artığı ülkede bu kadar yüksek fiyat belirliyorsunuz; bir standardınız yok, aynı kalitede bir kitabı biriniz 25'e satarken diğeriniz nasıl 35'e satıyorsunuz?"

Laf kalabalığını bırakın artık, açık açık "Parası (ve imkanı) olmayan okumasın," deyin.

Aynı kalitede 25'e satılan kitabı 35 satan yayınevi emek, fikir hırsızı olmayacak da ben olacağım.

11 yıl, 3 ay     
6 kişiden 6 kişi beğenmiş.

Yani durum o ki durumdan en kötü etkilenen okur. Gerçekten pahalılar çoğu zaman 2. el tercih etmek durumunda kalıyorum kaldı ki benim bir işim varken durum bu. Ailesinin gönderdiği 3-5le geçinmeye çalışan öğrenciler ne yapsın.

11 yıl, 4 ay     
8 kişiden 8 kişi beğenmiş.

Okuduğum bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Kitap seçiminde kararlarınızı etkileyebileceğini düşünüyorum.

http://antik.eksisozluk.com/show.asp?id=37052886

11 yıl, 4 ay     
11 kişiden 11 kişi beğenmiş.

Zaten içim rahattı bu konuda, özellikle de yayınevlerinin fiyat politikaları konusundan dolayı.

Can Yayınları, telif hakkı olmayan ve daha önce MEB'de yayınlanmış Savaş ve Barış'ı, başına önsöz vs. ekleyip yeniden basarak 49 liraya satarsa ben korsanı desteklerim, en ufak rahatsızlık bile duymam.

Yine telif hakkı olmayan Dünya Klasikleri konusunda çeviri olarak aynı kalitede kitaba keriz payı koyup kitabı 10 lira daha fazla fiyata satarsa ben korsanı desteklerim, en ufak rahatsızlık bile duymam.

E-kitap yaygınlaşıyor, maliyet, dağıtım vs. payı yok; ucuzlar diye beklediğimiz halde, e-kitap basılı kitapla aynı ya da en fazla 1-3 lira ucuz satılırsa (demek ki maliyet, dağıtım vs. bahaneymiş.) ben korsanı desteklerim, en ufak rahatsızlık bile duymam.

Aynı şeyler çoğu yayınevi için geçerli...

Şimdi istedikleri kadar ağlasınlar korsan korsan diye...

11 yıl, 4 ay     
15 kişiden 14 kişi beğenmiş.

Hangi kitaplardan bahsediyorsunuz, bilmiyorum; ama dedikleriniz çoğu kitap için geçerli değil. Hele bir de popüler bir yazarsa...

Daha 2-3 gün önce D&R'de Çalıkuşu'nun 36 (Yazıyla otuz altı) TL etiketi olduğunu gördüm -Dizisi yeniden çekiliyor ya, yayınevi şimdi dayayabildiği kadar dayar. İnce Memed'in bir kitabının 26 TL olduğunu gördüm. (Bu ikisi 50+ yıllık kitaplar.) Yine yaklaşık 7-8 senelik Grangé kitaplarının 24 TL'den aşağı olmadığını gördüm. Ucuzlamak şöyle dursun, tarihi eser gibi yıllar geçtikçe değerleniyorlar durdukları yerde mübarekler.

Her neyse, işleri daha zor artık. Tarayıcı kullanımı artıyor da, insanlar kitaplarını başkaları da okuyabilsin diye dijital ortama aktarıyor, e-kitap haline getiriyor.

Her şey müstehak bu fiyat politikalarını benimseyen yayınevlerine.

11 yıl, 4 ay     
1 2 3 4 5 6 7 8 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar