Türklerdeki aile ilişkisini, gelenekleri, bağlı kalma çabalarını, gurbetçilerin zorluklarını çok güzel anlatmış.Elif şafak yine kadınların arka planda kalmalarına değinmiş...
güzel bir kitaptı hiç sıkılmadan okudum,güzel kurgulanmış hoş bir kitaptı tavsiye ederim.
kapak resmi dolayısı ile oldukça itici gelen bir roman, baş karakterede ve hatta kitaba da sırf bu yüzden ısınamadım. Yazar illa kitabın her yerinde olmalı mı?
Yazarın okuduğum ikinci kitabı. Bence gayet güzel bir kitap. Satın aldığıma pişman olmadım :)
En güzel tarafı çok akıcı olması ve romanın sonlarına doğru karşılaştığımız ters köşeydi.
1970 sonlarında, İskender ve annesi Pembe’nin çevresinde geçen hikaye İstanbul, Londra, Abu Dabi gibi farklı şehirlerde geçiyor.
Romanın hüzünlü hikayesi, bir Kürt köyünde yaşayan Pembe’nin evlenip önce İstanbul’a sonra Londra’ya göç etmesi ve sonra kurduğu üç çocuklu ailesi üzerinden, İstanbul’da ve Londra’daki göçmenlerin hayatını gözlemleme fırsatı veriyor.
anlatım ve üslup hoş,karakterler çok cana yakın ve inandırıcı.Bu kitabı okuduktan sonra o kadar etkilenmiş olmalıyım ki gün boyu İskender'den başka hiçbir şeye adapte olamayıp bu kitabın tesirinde kalmaktan büyük bir haz duydum.
Farklı insanların bakış açısından bütünü görmek kitabın en sevdiğim yanı oldu. kurgu da güzel, dil akıcıydı. Merakla okuduğum bi kitaptı.
Elif Şafak / İskender
AŞK kadar düşündürücü sürükleyici olmasada okunası bir kitap. Kitabın adı İSKENDER yerine bence CEMİLE olmalıydı kitabın en göze çarpan karakteri en bahtsız kişiliği . Kitabı genel olarak özetlemek gerekirse bir kaç emrah filminin ve Güneşi gördüm filminin karması ve biraz daha dolanbaçlısı diyebilirim
Ah! Ve İskender...Tek kelimeyle akla kazınacak bir sürü hikayeyi bir araya getiren bir kitap, kişiliklerin her biri ayrı bir dünya...
Geçtiğimiz yazın popüler kitaplarındandı. Sonunda bir sürpriz bekliyor sizleri..Kötü veya mükemmel diyemeyeceğim orta halli bir kitaptı.
dün bitti kitabım...fena değil diyebileceğim sadece...
araf ı okuyup elif şafak'ı keşfeden ve her kitapta biraz daha bağlanan bir okuru olarak iskender zayıf bi halka gibi geldi bana...
konu vurucu,karakterler derinlemesine işlenmiş,çocuklukları,psikolojileri gayet iyi verilmiş ama sonu olmamış...
pembe ye olanlar olmamış demeliyim belki de..açık yazamıcam,kitabı okucak olanlar için
iskenderin hapishane günlükleri çok iyi ve vurucu..
ama her elif şafak kitabını bitirince beni saran duygular bu sefer olmadı..
İsteristemez Elif Şafağın Aşk kitabıyla kıyaslama yaptım.Ortaki ahengi uyumu göremedim.Kitapdaki tüm ana karekterler ayrıntılarıyla anlatılmışken kitaba ismini veren İskender hakkında daha fazla birşeyler bekledim.Belkide yazar İskender hakkındaki eksik noktaları hayal gücümüzle tamamlamızı istedi.Kitabın ilk yarısını okurken bu kitabı yazmaktaki amacı ne diye düşünürken sonra herşey olağan gidiyor süpriz finalde dedim ve daha kitabın yarısında sonunu tahmin ettim belki de o yüzden sadece bitirmek için okudum.
Pembe; Cemile; İskender; Adem; Tarık; Yunus; Esma; Elias; Kate... Yaşanan aile dramını farklı iç dünyalarla gözler önüne sermiş Elif Şafak. Aslında toplam bir dramın kendi içinde yaşanan ayrı ayrı bir sürü acıyı birleştirdiğinin ayrımına varıyorsunuz. Karakterlerin hepsi çok canlı ve sıcak. Hiç birine kızamıyorsunuz aslında; hepsini kendi içinde sevdiğiniz için belkide.
Konusu çok güzel ancak oldu bittiye getirilmiş bir kitap. Başlarken gösterdiği özeni sonunda da gösterseydi daha iyi olurdu. Yine de güzel ama adına koparılan yaygaraları karşılayacak nitelikte değil.
edit: Sitede yazarlar hakkında ayrıca yorum yapılamadığından, buraya ekliyorum: Kusura bakmasın ama sevemiyorum seni Elif Hanım. İstemedim mi, denemedim mi sanıyorsun, ha?? :) Yok yok olmuyor, sebepleri de şurada:
http://sebepsizyazarlasma.blogspot.com/2013/07/2-ay-once-elimde-elif-n-ask-isimli.html