Çarpıcı olmayan ama anlattığı kadarını güzel ve düzgün anlatan bir kitap.
Okuması zor; ancak mükemmel bir kitap. Sonsuz bir iktidar için eleştirel düşünceyi, hatta toptan düşünceyi engellemek; bunu yapmak için de her bir bireyi aralıksız denetim ve gözetim altında tutma fikri ile günümüz ve gelecek insanına 'akıllı ol' mesajı vermiş Orwell. Şaheser!
Orijinal dilinden mi, yoksa çevirisinin başarısından mı bilmiyorum ama su gibi akıp giden bir kitap. Dönemin şartlarına göre oldukça ilerici ve gerçekçi görüşlerinin yanında mizahi tonu da oldukça etkileyici Austen'in.
Mitchell, denediği edebi türlerin hepsinde başarılı olsa da kitaptaki öyküler iddia edildiği kadar birbiri ile bağlantılı değildi diye düşünüyorum. Dolayısıyla güzel düşünülmüş kurgunun biraz boşa harcandığı görüşündeyim.
Oyunla gerçeğin karıştığı ve bizim de kafalarımızı karıştırdığı, üzerinde durup düşünülmesi gereken epeyce laf eden bir kitap.
Tüm taşları yerli yerine oturtan şaheser. Yüzüklerin Efendisi, Hobbit ve Hurin'in Çocukları'ndan sonra okudum ve bir müddet gerçek Dünya'ya dönmeyi düşünmüyorum.
Serinin ilk kitabından hem ismi hem de karakterleriyle ayrılan bir kitap olmuş. Kâmil Bey'e o kadar alışmışken bu kez olayların çok dışında kalması da epey tuhaf geldi bana.