Eser· Kitap

Bir Geyşanın Anıları

8.0/10(339)

Japonya'nın en ünlü geyşasının gerçek anılarının kusursuz bir içtenlik ve ince bir lirizmle anlatıldığı bu romanda, bakire kızların açık artırmalarda en yüksek fiyatı veren alıcıya satıldığı; kadınların, iktidarı elinde tutan erkekleri oyalamak için eğitildikleri; aşk hayallerine küçümsenerek bakıldığı, dış görünümü görkemli bir dünya gözlerimizin önüne seriyor. Kitap çıktığı günden itibaren Amerika ve Avrupa listelerinde bir numara olmuştur.

Baskılar2

Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.

Memoirs of a Geisha

Memoirs of a Geisha

Bir Geyşanın Anıları

Bir Geyşanın Anıları

Altın Kitaplar

559 sayfaISBN 97897540597002019-10-01

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...

Puanlama

8.0/ 10
339 puan
10
68
9
69
8
88
7
63
6
32
5
10
4
3
3
6
2
0
1
0
Eefendi zibidi· Bir Geyşanın Anıları
8/1022.03.2018

Bir an bile sıkmayan bir romandı. Ancak tamamıyla yaşanmış bir hikaye olmadığı aşikar.

AAyda V. Gani· Bir Geyşanın Anıları
9/1005.04.2017

Yorum yapmayacağım. Herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Bir hizmetkarlığın sanatmış gibi sunulduğu geyşalığın başı, ortası ve sonu bu kitapta.Her ülkede adı, adabı birbirinden farklı; nikahlı olsa da. Okuyan kadınların silkelenip kendilerine gelmelerini umut ediyorum.Yorum sizindir.

Hhasbur· Bir Geyşanın Anıları
9/1011.05.2015

Etkilendim.

Ssütlü kahve· Bir Geyşanın Anıları
9/1003.03.2015

Uzun zamandır bu kitabı okumak istiyordum, çok sürükleyiciydi, kurgusunu da yazarın üslubunu da çok beğendim. Japon kültürüne meraklı olan ama iyi yönleri dışında karanlık yönleri olduğunu da kabul edebilecek kişilere uygun bir kitap. Okumadan önce Japonya'nın Kore'yi işgal edip, sömürge haline getirdiği döneme ait bir dizi izlemiştim, bu dizini üstüne okuyunca savaşların ne kazanana ne kaybedene bir kazanç sağlamadığını görmüş oldum.

Fferraricemil· Bir Geyşanın Anıları
6/1021.08.2014

ilginç bir kitap,bir geyşa'nın yetişmesini merak eden okuyabilir.

Kkahvemsi· Bir Geyşanın Anıları
8/1028.06.2014

http://kahvemsi.blogspot.com.tr/2014/06/bir-geysann-anlar.html

Mmüjgen· Bir Geyşanın Anıları
10/1006.05.2014

okuduğumda çok etkilenmiştim, filminide bir çok kez gördüm ancak kitap kadar etkili değil, mutlaka okuyun

BBet's· Bir Geyşanın Anıları
10/1010.01.2014

Sürekli okuduğumuz kitaplardan farklı, bizi bambaşka bir dünyaya götüren eğlence ve hüznü bir arada yaşatan kitap.

Rrainbow· Bir Geyşanın Anıları
8/1027.08.2013

Eğer Japon kültürel öğeleri ve geyşalık hakkında bilgi edinmek, bunu da geyşa olmak için eğitim alan küçük bir kız çocuğunun gözünden görmek istiyorsanız mutlaka okuyun, Zihninizde, sağda solda duyduklarımızla oluşan geyşa algısının yıkılıp yerine yenilerinin gelmesini sağlayacaktır, Dili yalın, süslü püslü anlatımlardan uzak duru ve sade.Adeta sizi alıp şöyle bir Japonya' ya götürüyor..

Ffceyda · Bir Geyşanın Anıları
8/1024.08.2013

japonya nın geçmişine kızları nasıl kullandığı ve bunun için eğitilmelerini çok güzel anlatılmış.

Kkelebek etkisi· Bir Geyşanın Anıları
9/1023.08.2013

Çok beğendim japon kültürü ve geyşalar hakkında uzun araştırmalar sonucu yazılmış güzel bir kitap.

Mmaviucurum· Bir Geyşanın Anıları
8/1018.08.2013

http://maviucurum.blogspot.com/2013/08/okudum-bitti-18-arthur-golden-bir.html

HH.Esma· Bir Geyşanın Anıları
10/1007.07.2013

Çok etkilendim. Japon kültürüyle ilgili bir fikir edinmemi de sağladı.

AAlıkbalıkNil· Bir Geyşanın Anıları
10/1002.07.2013

'' Asla savaştığım adamı yenmeye çalışmam. Onun güvenini yenmeye çalışırım. Şüphenin bulaştığı zihin zafere odaklanamaz. İki adam eşittir - gerçek eşit- ama ancak eşit güvenleri olursa ''

Vvelevki· Bir Geyşanın Anıları
9/1027.02.2013

Yıllar önce okuduğum bir kitaptı.Japon hayatına bambaşka bakmamı sağlayan bir roman oldu benim için . Küçük bir kızın gözünden geyşa eğitimi ,dünyayasına bakışı .aşkı öğreniyorsunuz.Sayuri'nin nabu san'la olan ilişkisi benim içimi parçalamıştı sonunda sevdiği adam olan başkanla beraber olsada hiçbir mutluluğun tam olmadığını ve herzamna bir bedel ödenmesi gerektiğini çok naif bir dille anlatılmış.Kesinlikle okunmalı kütüphanemde vazgeçemediğim kitaplar arasındadır bu kitap.

Ddrozlemersoy· Bir Geyşanın Anıları
6/1027.01.2013

üniversitedeyken okumuştum. hatırladığım kadarıyla çevirisini hiç beğenmemiştim,ancak anlatılan dünya beni etkilemişti.

Aasau· Bir Geyşanın Anıları
8/1012.01.2013

Bazı kitaplar vardır, ilk bakışta farklı algılanırlar. İşte öyle kitaplardan biri. Kimse bu kitabın adına bakıp da aldanmasın. Bir kültürü, bir dönemi, (genellikle yanlış anlaşılan) bir mesleği çok iyi ve anlaşılır şekilde anlatıyor bu kitap. Japonya ve Japon kültürü hakkında da bilgiler edinebiliyorsunuz. Aynı zamanda çok dramatik bir kitap ve akıcı bir anlatımı var. Kitabın o kadar güzel bir anlatım tarzı var ki, tasvirler o kadar iyi ve estetik bir tarzla yapılmış ki, olaylar o kadar güzel anlatılmış ki, insanda olayları yaşıyor hissi uyandırıyor. İnsana iğrenç gelen bazı olguları bile o kadar güzel, o kadar ince bir tarz kullanarak anlatmış ki yazar. Sayfalar adeta su gibi akıp gidiyor. Yazarın sanat tarihi okumuş biri olduğu o kadar belli oluyor ki bu kitabı okuduğunuzda. Şimdiye kadar okuduğum en iyi -kurgusal- biyografilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Romanın tek olumsuz yanı gereksiz ayrıntılar içermesi idi.

Hhndkrt· Bir Geyşanın Anıları
8/1014.12.2012

çok iyiydi! filmide kitabıda... ama kitap çok daha güzel tabi : )

Mma-belle· Bir Geyşanın Anıları
10/1031.10.2012

Kitap için söyleyecek o kadar çok şeyim var ki.. Ama hiçbiri bu kitabı anlatmaya, özetlemeye yetmez. Sadece okuyun.

Vvagopa· Bir Geyşanın Anıları
7/1026.07.2012

sürükleyici bir roman.

HHeyHoLou· Bir Geyşanın Anıları
9/1007.04.2012

Okuduğum en güzel kitaplardan biriydi kesinlikle. Akıcılığı ve güzelliği, tekrar okunur mesela.

BBlackMysterious· Bir Geyşanın Anıları
8/1027.09.2011

Yazar öyle akıcı yazmış ki ilk cümleden sarıyor sizi kitap üşürken üşüdüğünüzü unutuyorsunuz .. Çayınız varsa yudumlayacağınız onu da unutuyorsunuz mesela .. Bİr süre sonra bu maceraya alışıyorsunuz ama sonlara doğru yine o sayfalar büyük bir merakla çevriliyor .. Üstü kapalı veya açık mesajlar da vermiyor değil .. Ben diyorum ki iyi ki okumuşum ...

Benzer Kitaplar