Atatürk ve Kayıp Kıta Mu

YILLARDIR SAKLANAN BÜYÜK SIR AÇIĞA ÇIKIYOR! BİR EFSANE GERÇEK OLUYOR...Her şey 1930lu yıllarda Atatürkün ileri sürdüğü Türk Tarih Teziyle başladı. Atatürk, 1932den sonra Türk Tarih Tezinin kayıp parçasının peşine düştü. Türklerin Orta Asyadan önceki ilk yurtlarını arıyordu. Bu amaçla 1934 yılında Tahsin Beyi Meksika Büyükelçiliğine atadı. Tahsin Beyin gizli görevi Türklerle eski Amerikan halkları arasındaki ilişkiyi araştırmaktı. Tahsin Bey, Meksikadaki araştırmalarının sonucunda şaşırtıcı bir bilgiyle karşılaştı. Bu bilgiye göre Türkler, MÖ 12.000lerde bir doğal afet sonunda Pasifik Okyanusunda sulara gömülen Kayıp Kıta Mudan Orta Asyaya göç etmişlerdi. • Atatürk Kayıp Kıta Muda ne aradı? • Tahsin Beyin Meksikadan Atatürke gönderdiği raporlarda hangi bilgiler vardı? • Atatürk, J. Churchwardın Mu konulu kitaplarını neden Türkçeye tercüme ettirdi? • Atatürk, Tahsin Beyin bazı raporlarını neden eleştirdi? • Kayıp Kıta Mu nasıl bir yerdi? • Türkçe ile eski Amerikan halklarının dilleri arasındaki şaşırtıcı benzerlikler neyin işaretiydi?Ve daha pek çok bilinmeyenin yanıtınıAtatürk ve Kayıp Kıta Muda bulacaksınız. Elinizdeki kitap Atatürkün daha önce hiç bilinmeyen bir özelliğini ilk kez tüm boyutlarıyla ortaya koymakta ve Atatürkün ömrünün son yıllarındaki büyük arayışına ışık tutmaktadır. Bu kitapta okuyacaklarınız sizi hem çok şaşırtacak, hem çok düşündürecek, hem de Atatürkle ilgili bilgilerinize çok özgün katkılar yapacaktır. Atatürk, Türklerin Orta Asyaya gelmeden önce Mu kıtasında yaşadıklarına çok emin bir şekilde inanırdı, ama bu konudaki yoğun araştırmaları 1938de son nefesini vermesiyle bitiverdi. Atatürkün Kütüphanecisi Nuri Ulusu

YILLARDIR SAKLANAN BÜYÜK SIR AÇIĞA ÇIKIYOR! BİR EFSANE GERÇEK OLUYOR...Her şey 1930lu yıllarda Atatürkün ileri sürdüğü Türk Tarih Teziyle başladı. Atatürk, 1932den sonra Türk Tarih Tezinin kayıp parçasının peşine düştü. Türklerin Orta Asyadan önceki ilk yurtlarını arıyordu. Bu amaçla 1934 yılında Tahsin Beyi Meksika Büyükelçiliğine atadı. Tahsin Beyin gizli görevi Türklerle eski Amerikan halkları arasındaki ilişkiyi araştırmaktı. Tahsin Bey, Meksikadaki araştırmalarının sonucunda şaşırtıcı bir bilgiyle karşılaştı. Bu bilgiye göre Türkler, MÖ 12.000lerde bir doğal afet sonunda Pasifik Okyanusunda sulara gömülen Kayıp Kıta Mudan Orta Asyaya göç etmişlerdi. • Atatürk Kayıp Kıta Muda ne aradı? • Tahsin Beyin Meksikadan Atatürke gönderdiği raporlarda hangi bilgiler vardı? • Atatürk, J. Churchwardın Mu konulu kitaplarını neden Türkçeye tercüme ettirdi? • Atatürk, Tahsin Beyin bazı raporlarını neden eleştirdi? • Kayıp Kıta Mu nasıl bir yerdi? • Türkçe ile eski Amerikan halklarının dilleri arasındaki şaşırtıcı benzerlikler neyin işaretiydi?Ve daha pek çok bilinmeyenin yanıtınıAtatürk ve Kayıp Kıta Muda bulacaksınız. Elinizdeki kitap Atatürkün daha önce hiç bilinmeyen bir özelliğini ilk kez tüm boyutlarıyla ortaya koymakta ve Atatürkün ömrünün son yıllarındaki büyük arayışına ışık tutmaktadır. Bu kitapta okuyacaklarınız sizi hem çok şaşırtacak, hem çok düşündürecek, hem de Atatürkle ilgili bilgilerinize çok özgün katkılar yapacaktır. Atatürk, Türklerin Orta Asyaya gelmeden önce Mu kıt... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
8 puan

Atatürk'ün iyi bir komutan, büyük bir devlet adamı olması dışında Türk dili ve tarihinin araştırılması için neler yaptığını işleyen güzel bir kitap. Cumhuriyetin ilk yıllarında ve dönemin zor şartlarında olsa dahi.

5 puan

Fantastik kurguya yahut bilim kurguya yakınlar tarafından "insanlığın merkezinin çöküp oradan kurtulanların sıfırdan başlaması" kavramı pek yadırganmayacak bir önermedir. Fakat böylesi bir olguyu, bu kadar net ve somut yakın tarih ögeleriyle bir arada görmek, ilişkilendirmek beni epeyce heyecanlanmıştı. Bu tip kurgusal olaylara yakınlığı en çok yazılan isim Adolf Hitler olmuştur. Ve fakat burada, insanlığın sanat-bilim merkezinin araştırılması için emir veren isim olarak Büyük Mustafa Kemal'i görüyoruz. Enteresan, konuyla ilgili derinlemesine bilgi sağlamasa da konuya merakta ve kaynağa yöneltmede etkili bir kitap.

12 yıl, 10 ay
7 puan

Türkler'in kökenini ortaya çikarmak Gazi'nin en büyük isteklerinden biriydi. Cumhuriyetin ilk yillarinda Osmanlilar'in son dönemlerinde Türklük Akimlari üzerine yapilan arastirmalari derledi. Atatürk'ün istegiyle birçok bilim adami ve arastirmaci bu alanda arastirmalar yapti. Yabanci bilim adamlari davet edildi. 1930'da Türk Tarih Kurumu kuruldu. Çok zengin malzeme ve bilgilere ulasildi. Yine de Türkler'in nereden geldikleri tam açiklik kazanmadi.

7 puan

İlgi çekici ve iddialı bir inceleme. Belki 21. yy insanını ikna etmez ama dünyamızda açıklanamayan bir çok şey olduğu da inkar edilemez. Ben eseri okurken bu gizemli kıta ve insanlığa bıraktığı izlerden çok Atatürk’ün ülkesine olan sevgisine hayran kaldım. Gerek Türk Tarih Tezi gerekse Güneş Dil Teorisi çalışmaları başta olmak üzere batılı devletlerin barbarlıkla eşdeğer tuttuğu Türklük kavramı üzerine verdiği mücadele inanılmaz. Bu eserde Atatürk’ün askerlik hayatına hemen hiç değinilmeden devlet adamlığı vurgulanmış. Ayrıca günlük hayatta özellikle tarih kitaplarını okumayı çok seven ve kafaya taktığı bir konuyu incelemek için 2-3 gün uyumadan okuyabilen biri olduğunu da öğrenmiş olduk. Gerçekten çok çok farklı bir insanmış. İlgili konu ise yeni bir incelemeden ziyade Meksika’ya incelemeler yapmak üzere gönderilen diplomat Hasan Tahsin Mayatepek’in raporları ve bu raporların büyük kaynağını oluşturan James Churchward’ın kitaplarının bir derlemesi olmuş. Kanıtlar ve dipnotlar okuyucuları ne kadar inkar eder bilemiyorum. Ben kendi adıma neden olmasın diyorum. Daha piramitleri kimin yaptığı konusunda bile uzlaşamamış bir gezegeniz neticede.:) Ben yine son noktayı kitaptan altı çizilesi bir bölümle koymak isterim.

Bir gün yine Atatürk, tarihle ilgili kalın bir kitap okuyordu. Öylesine dalmıştı ki çevresini görecek hali yoktu. Bir sürü yurt meselesi dururken Devlet Başkanı’nın kendini tarihe vermesi, Vasıf Çınar’ın biraz canını sıkmış olmalı ki Atatürk’e şöyle dediğini duydum:
“Paşam… Tarihle uğraşıp kafanı yorma… Mayıs’ta kitap okuyarak mı Samsun’a çıktın?”
Atatürk, Vasıf Çınar’ın bu çok samimi yakınmasına gülümseyerek şöyle karşılık verdi:
“Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım.”
(Cemil Sönmez, Atatürk ve Okuma Sevgisi, 2 bs. Ankara, 1994, s.99)

10 puan

Türklerin ilk anayurdunun bilinenin aksine Orta Asya değil kayıp kıta MU olduğu tezi öne sürülmektedir. Bu tezi ilk olarak Atatürk ortaya atmış ve konu ile ilgili derin araştırmalar yaptırmıştır. Kitapta yapılan bu araştırmaların ve çıkan sonuçların hikayesini şaşkınlıkla dinleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Kitap, merak uyandıran bilgiler içermektedir. Bunun yanında Atatürk ün Dünya görüşü özellikle dine bakış açısı ile ilgili önemli bilgiler edineceksiniz. Atatürk'ün dinsiz, ateist olduğu yönünde görüş bildiren hainlere tokat niteliğinde bir kitap olduğunu da belirtmeden edemeyeceğim.
Saygılarımla,

9 puan

Türk dili ve Türk tarihinin araştırılması için, dönemin koşullarına rağmen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, başlattığı çalışmaları detayları ile anlatan güzel ve etkili bulduğum, Atatürk'ün araştırmacı kişiliğini ve bu kişiliğini faydalı konulara yönlendirdiğini gösterir nitelikte bir kitap. Sinan Meydan'a da hakkını vermek lazım. Avrupalı toplumların, yanlı ve dayatmacı tarih tezlerine karşı, James Churchward'ın araştırmalarını temel alarak, belgelerle konuşmuş. Kimi kişiler tek ana kaynağa (Churchward) dayalı olmasını eleştirebilir, ama düşünmek gerekir ki o dönemde(30'lu yıllar), konuyu araştıran ve kitaba döken tek araştırmacı James Churchward. Kitabı içeriği gerçekten iyi, fakat bir kitabın sadece bilgi ve içerikten oluştuğunu düşünmüyorum, olması gerekenden fazla anlatım tekrarları, bir yandan 'Ben burayı okumuştum.' algısı yaratırken diğer yandan hafızanızda yer etmesini sağlıyor. Ayrıca bir kaç tane yazım yanlışı dikkatimi çekti yayın evine yakıştıramadım.

7 puan

TTK öncülüğündeki araştırmalardan yola çıkarak oluşturulmuş, fakat varsayımlarla dolu bir eser. Konuya ilgisi olanlara tavsiye ederim, fakat kitap içindeki bilgileri iyi seçmeniz gerekir.


Baskı Bilgileri

240 sayfa
2009 tarihinde, İnkılap tarafından yayınlandı


ISBN
975-10-2800-6
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

ConvallariaMajalis poison* hatice2386 yağmur sülemiş cimcime2386
80 kişi

Okumak İsteyenler

Godot hazalerorhan ipekTo denizim pasarofca
17 kişi

Takas Verenler

Milenady
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski