Senden Önce Ben (Senden Önce Ben, #1)
Yaşamın ince detayları Lou’dan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu…Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor.Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lou’nun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur?
Baskılar3
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(25)
Tüm puanları gör (663)30 Nisan 2018 günü, elimde dahi olmayan kitabını okumadan filmini izlemeyi düşünmüştüm ve hiç beklemediğim kadar etkilenmiştim ki; bana hüngür hüngür ağlayarak bir yazı yazdırdı ve sonraki günlerime de umut oldu. Yazmak istediğimi daha çok hissettirip anlattı. Hikaye beni çok yaraladı. Ama filmden ötürü ne olacağını bildiğimden sebep, kitabı okurken başlarda aşırı heyecanlı idim, sonlara geldikçe garip bir bilmişlikle okudum. Ben daha fazla kitapta olan filme aktarılmamıştır diye hevesliydim ama kitapta kalan çok az bir kısmı varmış meğer. Ama tüm bunlara rağmen, son mektupta yine ağladım. Tutamadım kendimi, sesim titredi yüksek sesle okurken. Bu hikaye beni, filmiyle de kitabıyla da sarstı etkiledi. :) Beklenmeyen anlarda, beklenmedik hikayeler karşımıza çıkarmış beğer. Beklemediğim tepkilerimle karşılaştım istemeden…
Akıcı bir dil, orijinal karakterler, güzel bir konu... Kendi kategorisinde beklentileri karşılayacak derecede bir kitap. Ama yine de bir edebi eser tadı beklememek lazım -ki öyle bir iddia da yok-. Sevdim.
Gerçekten çok emek verilerek yazılmış bir kitap.Engellilerin ve refakatçılarının sokakta, sosyal etkinliklerde ve en basit yolculuklarda yaşadığı zorluklar ayrıca ev içerisi dört duvar arasında bakım ve yaşanılan sorunlar çok güzel anlatılmış.Böylece umarım insanlar engellilere daha duyarlı yaklaşılır.Bu kadar duyarlı bir şekilde kaleme alınan gerçekler beni etkiledi.Fakat kitabın sonundaki mesaj pes etmek değil de umudunu ve inancını yitirmemek olsaydı çok güzel bir kitap olurdu.Ve inanın insanı, insan yapan ayakta tutan değerler bunlar.
Cok kotu olmayan ama abartildigi kadarda mukemmel olmayan bir kitapti. Bu kitap icin baslarken cok iyi seyler hayal etmistim. Inanin kitabin son sayfalarinda bile bir mucize bir degisiklik bekledim ama cok siradan bir kitapti. Kotu diyemem ama mukemmel degilde.
Sakat ve mal olan bir adamın kendini ilah sanması. Evet, ne yazık ki öyle
İlk çıktığı zaman kitapçının önerisiyle alıp okumuştum.İyi ki önermiş iyi ki okumuşum. Muhteşem bir kitaptı. Şimdi filmi de çıktı ve ben kitabı 3 sene önce okuduğum için biraz unutum, acaba filmi izlemeden önce kitabı bir kere daha okusam mı diye düşünmüyor değilim.Alın okuyun kaybedeceğiniz tek şey gözyaşlarınız olur
http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2016/06/senden-once-ben-kitap-yorumu.html Aslında bir bakıma filminden önce kitabını okumuş olmak için okudum Senden Önce Ben'i. Ama iyi ki de okudum diyorum. Size küçük bir uyarım var: kitabın özellikle son kısımlarını kesinlikle dışarıda okumayın derim. Ayrıca sevin, yaşayın, okumadıysanız bu kitabı mutlaka okuyun ve okutturun.
Uzun zamandır kitap yorumu yapamamamın sebebi,yapmış olduğum yorumların silinmesidir.Bilmiyorum hiç başınıza geldi mi ama mutlaka peşinden bir sinir sıkışması getirmesi an meselesi olur.Ve bir daha yorum yapmama yeminine kadar da olayı büyütebilir-en azından ben de öyle oldu.İşte sırf bu yüzdendir ki ne çok kitap okuyabildim ne de en ufak yorum içeren bir söz söyleyebildim.Aylar sonra,nihayet o silinmiş olan 4 kitap yorumunu tekrardan yapma kararı aldım.Keyifli okumalar dilerim :) Evveeett,işte o milleti kasıp kavuran,yakında filmi de çıkacak olan ve Louisa Clark karakterini dünyaca ünlü dizi Game of Thrones'un güzeller güzeli Daenerys Targeryan'ı nam-ı diğer Khaalesi'si,Will Traynor karakterini ise Açlık oyunları serisinin Finnick Odair'i tarafından canlandırılacak olan "o" kitabın yorumunu nacizane görüşlerimle yapmaya çalışacağım. Kitabı bu kadar methedenlere karşı hiç bir beklentim olmadan,sıradan bir aşk romanı okuyacağım görüşüyle elime aldım ama daha önce hiç bir planımda bulunmamış idi.Kitabı aldığım günü dahi hatırlamıyorum ama iyi ki almışım diyebiliyorum.Ve iyi ki elime gelmiş kitaplığımdan.Zira yakın bir gelecekte okuyabilmemin mümkünatı yoktu. Kitabın konusuna gelirsek,çoğunuzun bildiği üzere ana karakterimizden biri olan Will Trainor bir kaza geçirmiş ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştır.Louisa Clark ise kendine bir iş arayışı içindedir.Will Trainor'a bakıcı lazımdır ve Lousia'nın haberi olur.İlk başta bu işe girmeme konusunda çok ciddidir.Ama el mahkum,hayat şartları bu işi kabul etmesini sağlar.Yazar bir şekilde bu ikilinin hayatlarını kesiştirir,iç içe sokar,ta ki sadece bir hayat olana dek. Kitabı sevdim.Sevdim ama o son sayfalarının daha çok duygu yüklü olmasını tercih ederdim.Bana, ikili arasındaki sevginin tek taraflı olduğu hissini verdi nedense.Bir ben miyim böyle hisseden yoksa bende mi, halk arasında tabiri caizse "odunluk" var bilemedim. :D Ama bir şekilde böyle bir hisse kapıldım ve kitaba olan duygularımı,düşüncelerimi çok değiştirdi. Bunu çok da büyütmüyorum açıkcası.Will'in neden çok fazla sevgisini dile getirmediğini de anlayabiliyorum.Ben onun yerinde olsaydım Louisa'nın psikolojisini düşünür ve onun açısından en iyi şeyin çok da fazla "seni seviyorum" cümlesini dile getirmemek olacağı kanısına varırdım.Zira bir kişiye ne kadar bağlanırsanız ondan kopmak o kadar güç olur.Ama dediğim gibi o "son bir kaç sayfada" daha çok romantik bir şeyler görseydim kesinlikle daha çok ağlardım.Aa,pardon,daha çok üzülürdüm diyecektim.Ben ve ağlamak,ne mana? :D. Sevdim ama unutmam diyemem,keyif aldım ama bir 5. Dalga kadar değil.Biliyorum iki kitap da ayrı kulvarlarda ama benim bahsettiğim bir kitaptan alınan zevk.Konuyla alakalı olmayan bir zevk.O yüzden gayet de karşılaştırılabilir yönlere sahipler. Çok uzatmak istemiyorum,uzun yorumlarda genelde sıkılır insan ve benimkide epeyce uzun oldu.Bu yüzden yorumumu burada noktalıyorum.Film vizyona girmeden şu 3 günde hemen okuyun derim. :)
Kitabın ilk 60-70 sayfası acayip boş. Asıl konuya geçmiyordu benim için. Geçti de ne oldu? Will karakterinden nefret ettim. Cidden sinirdi. Valla o son beni hiç üzmedi. Aksine "Keşke ailenin sözünü dinlemeseydin de hemen o kararını uygulasaydın Will." dedim. Fakat Lou'yu sevmedim dersem yalan olur. Yine de şirinliğine ve iyimserliğine rağmen kurtaramadı kitabı. Kısacası hiççççç ama hiççççç beğenmedim kitabı. Bloguma yorumunu bile girmeyeceğim, o kadar kötüydü benim için. Filme gelince. Belki Jenna Coleman hatırına şöyle bir göz gezdirebilirim. Ki sanırım sadece onun olduğu sahneleri izlermişim gibi geliyor.
güzeldi ama sonunu gerçekten beğenmedim.
-"onsuz yaşamaktan korktuğumu fark ettim. benim hayatımı yıkmaya ne hakkın var, demek istiyordum. benim senin hayatın üzerinde hiçbir şey söylemeye hakkım yokken, bunu yapmaya ne hakkın var?" - - Kitap ilk çıktığında alıp okuyan ve kendini tutamayıp sonunu söyleyen arkadaşlar yüzünden kitabı okumayı ertelemiştim..Dün gece okumaya başladım sonunu bilmeme rağmen tuhaftır içimde hep bir umut vardı. Muhteşem değil ama oldukça akıcı yer yer gülümseten, hüzünlendiren bir kitap..
bittiğinde gözümden iki damla yaş aktı. sonunun böylesine üzücü olcağını tahmin edememiştim. Hayatımızı birkez daha sorgulamak isterseniz bu kitabı okumanız size fayda sağlayacaktır.fakat biraz daha sonunun devam etmesini düşünüyordum bitişin daha farklı olmasını bekliyordum.
Güzel ve naif konusuyla duygu yüklü roman, her yaştan insanın okuyabileceği akıcılıkta yazılmış. Cici olan ve sonunu beklediğimden farklı bitmeyen bir kitap.. Keşke konu değişimlerini belirtirken *** veya ---- gibi işaretlemelerde bulunulsaydı veya sayfa atlansaydı.. 6 puan!
www.uykusuzokumalar.com
Ben mi duygusuz biriyim yoksa kitaba karşı fazlaca mı beklenti içindeydim bilmiyorum ama kutu kutu mendile ihtiyacım olmadı ağlamadım :)) farklı ve duygu yüklü bir kitaptı itiraf etmem gerekiyor ama sonu keşke böyle bitmeseydi diyorum sadece. Ve herkese okumasını tavsiye ediyorum :))
Tatilde okuduğum bir romandı çok fazla tarzım değil fakat güzeldi okunabilir.
Sanırım beklentim aşırı yükseldiğinden beni şaşırtmadı ama konusu kesinlikle hoştu.
Kitap bireylerin ruh haline göre değişebilir. Dili akıcı idi. Uzun zamandır bu kadar içten bir roman okudugumu hatırlamıyorum. Louısa en sonunda mektubu okurken boğazıma bir yumru oturdu ağladım.keşke yanında Will de olsaydı dedim.
sonunda ağladım,çok güzeldi,harika kitaptı vs diyenler abartıyor.hiç de ağlatan bir yönü yok.yalnızca farkındalık kitabı gibi bişey olmuş.güzel bir kitap değildi.
Her ne kadar sonunu farklı bulsam da ve tartışmaya çook açık olsa da ilginç bir kitaptı.Şimdiye kadar okunmamış bir aşktı.Empati ile başlayıp dostlukla ilerleyen bir aşk hikayesi.Sevdim mi sevdim güzeldi ama düşündürücüydü hem de çok fazla. Ama o kadar otobüste dolmuşta insan içinde okumayın denilecek kadar aşırı duygusal değildi benim için.Dramatikti ama ağlamadım...
annem bu kitabi bitirdiginde yanindaydim ve onu ilk defa bir kitaba aglarken gordum. durust olmak gerekirse bu kitabi okumayi hic dusunmuyordum. cunku nedense herkesin agzina lafolmus, eline dogru durust bir kitap almayan insanlarin elinden birakmadigi bir kitapti bir donem. soguk kahve, sabah uykum cinsi bir goruntu olustu ortamda. bende on yargili oldum ve uzun bir sure kitapligimda bekledi. hic okumaya yanasmadim. ama sonra okumaya basladimve resmen mest oldum. sonunda aglamaktan sesim kisildi ve sanki olan olaylar benim etrafimda oluyor, bende o karakterlerden biriyim ve butun duyguyu hissediyorum. bir kac gun kitabin etkisinden cikamadim ve cok begendim. son derece akilda kalici ve okunmasi gereken duygu yuklu muhtesem bir kitap.
farklı ve güzeldi bence .saçma sapan bir aşk hikayesi değildi.herkese tavsiye ederim bi de AFTER YOU diye devamı gibi bişey çıkıyor sanırım :)










